Українці Чехії закликають всі демократичні організації підтримати Програму дій Об’єднаної опозиції

Звернення українських організацій в Чеській Республіці до українських політичних партій, свідомих українців - патріотів та Українства світу

Україна в небезпеці! Дії та безсистемність сьогоднішньої української влади призводять до поступової ізоляції нашої держави, роблять її ізгоєм в цивілізованому світі, поступово відтісняють з активної європейської і міжнародної політики.
 
Держава, яка завжди була ініціатором демократії і прогресу на європейському і світовому просторі, поступово поринає в темряву і мракобісся сьогоднішньої влади, тупість і убогість якої проявляється в небажанні бачити, що твориться навкруги - міжнародний бойкот і невизнання дій влади щодо політичних переслідувань і становлення нецивілізованих форм управління. Боляче і гидко спостерігати за тим, що сьогодні діється в нашій державі.

Сьогоднішня влада нагадує самотнього страуса в страусиних капцях, який запхав голову в пісок у Межигір’ї, і все, що відбувається навкруги, сприймає як легкий мусон, що здійснює кондиціювання його організму. Таку владу не розчулиш і не зворушиш нічим. Їй може протистояти тільки злагоджена спільна боротьба всіх демократичних прогресивних українських сил, що прагнуть розбудови європейської цивілізованої демократичної України. 

В цьому зв’язку ми звертаємося до всіх демократичних українських організацій зпроханням консолідації навколо Програми дій Об’єднаної опозиції «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя» та включитись до її активного обговорення.

Ми закликаємо лідерів прогресивних політичних сил перед загрозою перетворення держави на організоване бандформування сховати свої гетьманські замашки і думати про Україну, а не про свої амбіції, ставати активними учасниками Об’єднаної опозиції. За Вами Україна, а не Ваше самолюбство.

Ми просимо Об’єднану опозицію об’єктивно підходити до оновлення своїх рядів, залучати до державотворення молодих людей, які є істинними патріотами України, справжніми націоналістами, перетрусити весь занафталінений склад, який більше десяти років засідає в парламенті. Дайте дорогу молодим! Не може бути в складі парламенту людина, що бігає з однієї партії в другу, голосує в залежності від того, хто більше заплатить, а зараз б’є себе в груди і кричить – «я – демократ». Зрадивши один раз – зрадить і вдруге.
 
Якщо говорити про люстрацію – то повна люстрація і повне очищення. Досвід поразки 2010 року має бути уроком для всіх. Оновленій опозиції – нові обличчя, нові погляди і прогнозовані дії.

Ми звертаємось до українських організацій країн світу. Дорогі брати і сестри – українці! Перед загрозою втрати державності та сповзання держави у тьму бандитизму, корупції і вседозволеності, ми закликаємо Вас до здійснення рішучих заходів щодо засудження дій теперішньої влади відносно політичних переслідувань, згортання свободи слова та відходу від демократичних засад розвитку.
 
Ми просимо Вас: вимагайте від Урядів держав, де ви зараз перебуваєте, активніше реагувати на недемократичні дії теперішньої української влади, здійснюйте бойкот тим представникам влади, які мають пряму причетність до політичних репресій, переслідувань українських патріотів,  порушень прав людини. 

Тільки консолідовані дії всіх країн можуть бути гарантією проведення чесних і демократичних парламентських виборів в Україні.

Наша сила в єдності! Перед реальною загрозою втрати державності і європейських орієнтирів розвитку ми маємо бути єдині. І ми переможемо!

З нами Бог! Слава Україні!

Українська Європейська Перспектива
Українська ініціатива в Чеській Республіці
Об’єднання українок в Чеській Республіці
«УКРГАЗЕТА»
«Український журнал»
Українська суботня школа в ЧР «Ерудит»
Леся, 14.05.2012 16:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини