Микола Томенко: Нинішня цинічна передвиборча фішка – дорога виборча кампанія на захист бідних

У понеділок, говорячи з кримськими журналістами про особливості передвиборчої кампанії, Віце-спікер, один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко сказав, що де-факто виборча кампанія розпочалася з моменту визначення округів. Водночас, політик наголосив, що вже сьогодні можна сказати, що нинішньою передвиборчою фішкою є дорогі рекламні кампанії партій на захист бідних громадян.
 
Микола Томенко зауважив, що раніше практично не практикувалося, щоб партії, які позиціонують себе як ліві та лівоцентристські, що ніби діють в опозиції до влади та захищають «простий пригнічений люд», витрачали десятки мільйонів гривень на те, щоби пояснити, що вони найбільш справжні захисники пенсіонерів, ветеранів та найбідніших верств населення.
 
Як приклад, Микола Томенко зазначив, що сьогодні експерти говорять про величезні фінансові ін’єкції, які витрачаються на зовнішню рекламу, на телевізійну «джинсу» та приховану рекламу в газетах команди голови КМДА Олександра Попова, який, в компанії партії «Україна - Вперед» та останнім часом Комуністичної партії, постійно апелює до пенсіонерів та найбільш соціально не захищених.
 
«Не беруся судити про ефективність такої кампанії, але цинізм даного підходу полягає в тому, що ця боротьба за найбіднішого виборця обходиться партіям в десятки мільйонів гривень, які, очевидно, можна було б витратити з більшою користю для пересічних громадян», - наголосив Микола Томенко.
 
Водночас, відповідаючи на запитання журналістів в Криму чи є порушенням виборчого законодавства те, що політики залучають до своєї підтримки російських естрадних виконавців (зокрема, як приклад, журналісти навели концертний тур до Дня Перемоги партії Н.Королевської, до якого долучився Олег Газманов), Микола Томенко наголосив, що Закон про вибори народних депутатів прямо забороняє участь іноземних громадян, в даному випадку громадян Російської Федерації, у концертах та інших заходах передвиборчої агітації.
 
Микола Томенко нагадав ст.74 Закону в якій чітко вказано, що «участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі  через журналістську діяльність чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати».
 
Водночас, політик зауважив, що ця заборона торкається лише періоду передвиборчої агітації.
 
«Отож, де-юре це заборонено, але ця заборона не поширюється на даний період, поки виборча кампанія не розпочалася офіційно», - додав він.
 
Микола Томенко також зазначив, що ставиться до залучення іноземних естрадних виконавців зі скепсисом, оскільки, як показує досвід, «жодній політичній партії чи кандидату у президенти російські гастролери, які зазвичай можуть під час концерту сплутати партію, за яку вони агітують, чи політика, який їм платить кошти, не допомогли».
Леся, 07.05.2012 11:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини