Справу по ЄЕСУ веде Кірєєв №2 — зазначив Дмитро Шлемко

Сьогодні в Харкові було гаряче, адже чинний режим намагався зробити все для того, аби перешкодити представникам опозиції та всім прихильникам Юлії Тимошенко провести акцію в її підтримку.

Про це в коментарях «Малакаві» повідомив народний депутат України Дмитро Шлемко.

За його словами, Київський районний суд міста Харкова заборонив прибічникам Юлії Тимошенко проводити мітинг, а от люди, які виступали проти неї, мали таке право. Народний депутат розповідає, що прибічники Юлії Тимошенко змушені були відстоювати і таки відстояли своє право на проведення мітингу і на встановлення палаток. Людей постійно інформували про те, як проходить попереднє судове засідання у справі по ЄЕСУ. Підтримати Юлію Тимошенко приїхали люди зі всіх куточків України, була в Харкові і делегація із Івано-Франківщини.

До речі, каже Дмитро Шлемко, в зал судових засідань не хотіли пропускати усіх бажаючих підтримати Юлію Тимошенко. Їм було сказано, що приміщення надто мале, налічує всього 120 місць, але в ньому нікого немає. Проте, каже народний депутат, коли до нього зайшли, то побачили, що половину місць уже зайняли народні депутати від Партії регіонів.

Що до самої справи, то вона шита білими нитками, каже Дмитро Шлемко.

«В залі був повний шок. Народні депутати від Партії регіонів сиділи з опущеними головами, настільки було видно, що вся ця справа шита білими нитками. Термін давності по ній вийшов ще у 2007 році. Дуже цікаве формулювання звинувачення Юлії Тимошенко – нібито вона давала усні вказівки головному бухгалтеру та генеральному директору ЄЕСУ на відшкодування податку на додану вартість. І ще один факт, в цей час, Юлія Тимошенко вже не працювала в ЄЕСУ, вона була народним депутатом і склала свої обов’язки держслужбовця», — говорить Дмитро Шлемко.

За його словами, дуже слабо підготований прокурор, він навіть професійно слабкий. Наприклад, у своєму виступі він відзначив, що виступає від імені українського народу, а мав би вказати, що виступає від імені держави.

Стосовно головуючого судді, то, за словами Дмитра Шлемка, докази по справі для нього не є аргументом. Очевидно, його місія буде така ж, як і у Кірєєва. «Він Кірєєв №2. Над політичними опонентами почався процес кірєєвщини», — відзначив Дмитро Шлемко.

Суд зробив перерву до завтра. Проте захист Юлії Тимошенко вимагає, щоб завтра суддя дав відповіді на ключові питання:

1.       У зв’язку з тим, що справа шита білими нитками і немає складу злочину, закрити її (зрештою таке рішення уже було прийнято суддями Верховного суду України).

2.       Якщо суддя прийме рішення розглядати справу по суті, тоді потрібно відправити справу на дорослідування

3.       Розгляд справи по суті

4.       Допустити до судових засідань представників ЗМІ, і захист Юлії Тимошенко наполягає на цьому, щоб зробити процес публічним і відкритим.

5.       Дати відповідь на питання, чи буде у примусовому порядку Юлія Тимошенко доставлена до зали суду, адже є висновки німецьких лікарів про те, що вона хвора, це навіть визнав Пшонка, зрештою є письмова заява Юлії Тимошенко про те, що вона не проти того, щоб судові засідання відбувалися без її присутності, каже Дмитро Шлемко.

 

Леся, 19.04.2012 18:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини