Захист Юлії Тимошенко наполягає на закритті кримінальної справи

Захисник екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко наполягає на закритті «надуманої сфальшованої справи у зв’язку з відсутністю у діях Тимошенко складу злочину».
 
Про це він заявив під час попереднього судового засідання, яке відбувається у приміщенні Апеляційного суду Харківської області.
 
Сергій Власенко підкреслив, що не було вчинено жодної протиправної дії і немає складу злочину.
 
«Ми говоримо про політичну замовну справу, яка не має жодного відношення до юриспруденції», - сказав він.
 
Захисник нагадав, що судді Верховного Суду обґрунтовано закрили справу проти Юлії Тимошенко та всіх осіб, причетних до справи ЄЕСУ, за відсутністю складу злочину.
 
Сергій Власенко зазначив, що тоді позиція прокуратури була аналогічною позиції Верховного Суду.
 
Захисник наголосив, що Юлія Тимошенко станом на 1 січня 1997 року не мала відношення до ЄЕСУ, що підтверджено витягом з її трудової книжки.
 
Він також заявив, що захисники Юлії Тимошенко, зокрема, Євгенія Тимошенко та Олександр Плахотнюк були позбавлені права на ознайомлення з матеріалами справи, хоча у обвинувальному висновку стверджується зворотне.
 
Сергій Власенко також наголосив, що ця справа не підсудна харківському суду, тому що події, у яких обвинувачують Юлію Тимошенко, відбувалися у Дніпропетровську.
 
Він підкреслив, що Тимошенко не вчиняла тих дій, які їй інкримінує обвинувачення.
 
«В її діях немає складу злочину», - наголосив Власенко, додавши, що ця справа про усні вказівки 1997 року.
 
«Або закрийте справу, або змініть підсудність», - звернувся Сергій Власенко до судді.
 
Захисник також заявив, що необхідно притягнути до кримінальної відповідальності начальника слідчого відділу управління СБУ у Харківській області, який під час досудового слідства мав всі підстави для закриття кримінальної справи, однак, цього не зробив.
 
«Під час досудового слідства слідчий мав всі підстави для закриття кримінальної справи, достеменно знаючи про те, що Юлія Тимошенко не вчиняла фактичних дій, які їй інкримінують. Однак слідчий Грабік продовжував досудове слідство. Тому ця людина вчинила злочин», - сказав Сергій Власенко.
Леся, 19.04.2012 15:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини