Лісівники організували посадку дерев біля цілющого джерела

Кінець березня для лісівників – гаряча пора, розпочинається лісокультурна кампанія стартує всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Щороку тисячі школярів, студентів, представників громадських організацій та ЗМІ долучаються до посадки лісових культур та озеленення територій разом із лісівниками. Кількість бажаючих зробити свій вклад у примноження природних скарбів для майбутніх поколінь невпинно зростає. «Майбутнє лісу в твоїх руках» - це спосіб привернути увагу громадськості та, зокрема, підростаючого покоління до проблем збереження лісів. Щороку Акція стартує 21 березня у Всесвітній день лісівництва і завершується у третю неділю квітня – на День довкілля. Протягом 4 тижнів у навчальних закладах області проводяться тематичні бесіди, навчальні семінари та лекції про важливість участі кожного у створенні та захисті лісів. Для учнів молодшого та середнього шкільного віку державні лісогосподарські підприємства проводять конкурси на кращий малюнок й твір лісівничої тематики.

Цього року Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства ініціювало проведення одного із заходів Акції біля «Духової криниці» неподалік с. Єзупіль Тисменицького району. Місце для посадки у цей час вибрано невипадково, за переказами, колись водою з цілющого джерела вилікувалась незряча дівчина, а нещодавно його було оголошено місцем паломництва. Єзупільська громада ретельно опікується цим святим місцем. За останніх 3 роки проведено чимало робіт по благоустрою, встановлено Ротонду (статую Матері Божої) та бювет, сцену для проведення богослужінь, облаштовано пішохідні доріжки, прокладено «Хресну дорогу».  

Лісівники завжди охоче підтримують громадські ініціативи. Посадматеріал для проведення Акції надається підприємствами управління безкоштовно. Біля «Духової криниці» буде посаджено близько 2 тис. шт. саджанців сосни, дуба червоного, ялівцю козацького та інших порід на площі понад 2 га. Посадка тут проводиться вже не вперше, ще у 2005 році лісівниками було закладено калиновий гай.

До лісівників долучилися працівники Івано-Франківської ОДА, Тисменицької районної ради, депутати Єзупільської сільської ради та учні місцевої школи. Загалом в Акції взяло участь близько 100 чоловік.

ДОВІДКОВО

У 2012 році лісовідновні роботи будуть проведені на площі 2660 га. Крім цього, буде створено 20 га нових лісів на ділянках неугідь. Для цього у розсадниках вирощено 6,2 млн. шт. стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід Додатково заплановано закласти 5,2 га лісових розсадників, в яких буде засіяно 10 тонн лісового насіння.

Леся, 13.04.2012 08:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини