По суботам через село Лецівка Рожнятівського району лісовози не їздять

Ось уже другий рік через прикарпатське гірське село Лецівка Рожнятівського району в суботу не їдуть лісовози, — повідомляє «Вісник і К».



До того часу вони регулярно курсували на лісодільницю, яка знаходиться за цим населеним пунктом, і забирали з верхнього складу деревину. При цьому в кількох місцях потужні автомашини переїжджали місцеву річку Дубу, і, зрозуміло, після того чиста й прозора вода ставала геть брудною від «піднятого» колесами намулу.

На боротьбу з таким явищем виступило все лецівське жіноцтво. Дівчата і молодиці домоглися зустрічі з керівництвом Брошнівського держлісгоспу, якому належав цей автотранспорт, і висунули категоричну вимогу не проводити вивіз деревини саме в суботу. Мотивація проста: як правило, у так званий «банний» день господині йдуть на річку прати білизну та постіль, а вода після неодноразових переїздів лісовозами русла стає каламутною.

Лісозаготівельники змушені були виконати своєрідний ультиматум, бо лецівчанки заявили: якщо це і надалі продовжуватиметься, вони перекриють дорогу живим ланцюгом і взагалі не пропускатимуть автомашини в село. А ще добряче налякали, що повідомлять екологів, аби ті оштрафували забруднювачів навколишнього середовища...
old_editor, 24.10.2008 15:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини