Закінчився Європейський тиждень лісу

З 20 по 24 жовтня проходив Європейський тиждень лісу. Таке рішення було прийнято під час 5-ї Міністерської конференції із захисту лісів в 2007 році керівниками 46 лісових відомств країн Європи. На цьому міжнародному форумі Україну представляла делегація Державного комітету лісового господарства.

Основна мета проведення Європейського тижня лісу в Україні та Івано-Франківській області зокрема — популяризація лісового сектору та його внеску в економічний, екологічний і соціальний розвиток краю.

Фахівці лісової галузі області проводили різнопланові громадсько-просвітницькі заходи. Головним стало залучення учнівської та студентської молоді до посадки саджанців.

Як повідомляє журналіст «Малакави», в Тлумацькому районі учні 9-х класів Остринської школи садили ліс в урочищі Таборище. Тут на площі 1,4 га висадили дуби, клени, явори, модрину. Учні також залучалися до збору насіння, зокрема, калини, горішків бука, жолудів дуба.

За словами першого заступника начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Романа Олійника, кожний лісгосп розписав свої заходи: лекції, екскурсії, диспути. Але більша увага зосередилася на конкретних і корисних справах: збір насіння, посадка дерев, допомога в розсадниках, дендраріях. А ще взяли участь в озелененні тих нових вулиць, де зводяться будинки для постраждалих від повені.
old_editor, 24.10.2008 15:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини