У Верховині затримано викрадачів лісу

В ході здійснення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію незаконним порубкам лісу, співробітники Верховинського райвідділу міліції спільно з працівниками лісової охорони в лісовому урочищі «Менгали» затримали лісовоз, завантажений діловою деревиною. Відчувши, що утекти від переслідування не зможе, водій автомашини «ЗІЛ-131» дременув, залишивши вантажівку у гірському потоці.

За словами начальника Верховинського райвідділу міліції Андрія Рогалевича, тієї ж доби міліціонери встановили особу лісоруба-самозванця. Як виявилося, 13 смерек незаконно зрубав і намагався вивезти в об’їзд поста 29-річний мешканець села Космач сусіднього Косівського району.

Значно складніше довелося доправляти автомобіль з деревиною на штрафмайданчик, оскільки машина поламалася. Утім, міліціонери полагодили вантажівку і тепер мають вагомі речові докази скоєння косівчанином злочину. Встановлено й місце, де зловмисник «заготовляв» деревину. Понад те, правоохоронці з’ясували, що сюди ж внадився інший мешканець Косівського району, який незаконно зрубав 3 смереки загальною кубомасою 5,5 кубометри. За незаконну порубку лісу затриманим загрожує ув’язнення строком до трьох років.

Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

9.06.2008p.

old_editor, 10.06.2008 02:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини