Опозиція наполягає на терміновому звільненні керівництва Генеральної прокуратури, - Сергій Соболєв

Опозиція наполягає на терміновому вирішенні питання про відставку посадових осіб Генеральної прокуратури, Генпрокурора Пшонки та його першого заступника Кузьміна, які несуть пряму відповідальність за подальше розпалювання політичних репресій в країні.

Про це з парламентської трибуни заявив Перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

«Без вирішення цього питання, вирішення будь-яких інших питань неможливе», - переконаний Соболєв.

Він також зазначив, що останні заяви Кузьміна – «це дії, які підпадають під ознаки злочину».
 
За словами Сергія Соболєва, Генпрокуратура, виконуючи політичне замовлення, висуває обвинувачення Юлії Тимошенко, але не може знайти жодного доказу і вже дійшла до крайньої стадії цинізму - звинувачень у вбивстві.

Соболєв радить відповісти на питання, «кому тепер належить майно всіх тих вбитих бізнесменів, про яких згадує Кузьмін, і переконатись, куди ведуть ці сліди».

Сергій Соболєв також переконаний, що ухвалення Кримінально-процесуального кодексу без кардинальної зміни ГПУ і судової системи не зможе нічого змінити у державі, а «буде лише прикриттям, фіговим листком, який дозволить прикриватися перед міжнародними організаціями, звітувати про нібито виконані зобов'язання, а в країні й надалі продовжуватимуться переслідування опозиції та політичні репресії.
Леся, 10.04.2012 14:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини