Для нас можливим є варіант різних списків – Тягнибок

7 квітня 2012 року лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції після закінчення засідання політради партії оголосив про те, що його політична сила прийняла рішення про формування єдиного списку кандидатів у депутати разом з «Батьківщиною», як на мажоритарних округах, так і за партійними списками.

Лідер «Свободи» Олег Тягнибок, під час візиту в Івано-Франківськ заявив, що свободівці  ще не прийняли остаточного рішення щодо формування єдиного списку з іншими членами КОДу. Проте, Олег Тягнибок наголосив, що якщо іти на вибори не за єдиним партійним списком, то опозиція набирає на 7 % голосів більше.

«Зараз ведеться дискусія, але вже більш-менш все вимальовується. Наразі соціологія більш схильна до різних списків. Останнє соціологічне дослідження групи «Рейтинг» показало, що якщо буде сформований єдиний партійний список, то він може набрати 28 % голосів. Якщо ж буде іти список «Батьківщини» і «Фронту змін», а окремо список «Свободи», то сумарно ми набираємо 35 %.  То чи маємо ми сьогодні моральне право нехтувати значною частиною виборці? Тому для нас можливим є варіант різних списків»,- сказав Олег Тягнибок.

Не зважаючи на те, що «Свобода» збирається йти окремим партійним списком, їх лідер наголосив, що на мажоритарних округах вони все ж підтримають ініціативу єдиного кандидата від опозиції, і у парламенті буде створена єдина коаліція з опозиційних сил.

Леся, 09.04.2012 08:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини