36% українців готові взяти участь у акціях протесту

За даними соціологічної групи «Рейтинг», 36% опитаних громадян готові особисто відстоювати свої права та інтереси шляхом участі в акціях протесту, у т.ч. 13% – однозначно готові. Для порівняння у квітні минулого року готових  особисто відстоювати свої права в акціях протесту було дещо більше – 40%, у т.ч. 17% – були однозначно готові до цього.

Разом з тим 55% - не готові брати участі у протестах (у квітні було 51%). Ще 10% - не змогли відповісти на питання.

Традиційно найвища готовність до протестів на Заході (54%). Значно менше готових до протестів на Півночі (36%), Півдні (33%), в Центрі (32%) України. Ще менше – на Донбасі (28%) та на Сході 24%).

Порівняно з квітнем минулого року рівень протестної активності громадян зріс лише на Заході та Півдні країни.

Серед виборців найвища готовність до протестів серед прихильників Свободи (65%), а також Батьківщини (52%), УДАРу (49%) та Фронту змін (48%). Найнижча – Громадянської позиції, Партії регіонів, КПУ та серед «невизначених».

Варто зазначити, що найвища готовність до протестів спостерігається серед працюючих громадян, людей з середніми доходами та середньою освітою. Спостерігається незначне послаблення протестних настроїв серед громадян з вищими доходами та з вищим рівень освіти.

Як правило, це люди широкого вікового спектру. Найпоширеніші простестні настрої серед студентів, робітників та безробітних, трохи менше серед підприємців. Це частіше чоловіки, ніж жінки, більше мешканці сіл.

Леся, 05.04.2012 09:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини