Ми повинні визнати незадовільною роботу управління сільського господарства - Вишиванюк

Колегія Івано-Франківської обласної адміністрації розглянула одне з проблемних питань – нарощення в області поголів’я худоби.

Як розповів голова ОДА Михайло Вишиванюк, засідання Кабінету Міністрів визнало його роботу у цьому напрямку незадовільною, незважаючи на те, що ситуація на Прикарпатті не є найгіршою в Україні.

В тому, що селяни не хочуть займатися розведенням ВРХ, на думку Михайло Вишиванюка, винне головне управління сільського господарства області, оскільки не проводить відповідну інформаційну політику серед населення. Саме тому і його роботу губернатор визнав  також незадовільною.

«Ми повинні ознайомити населення з програмами підтримки сільського господарства, які є в державі. Ми повинні знати скільки людей готові і хочуть зайнятися створенням сімейних молочних ферм. В індивідуальному секторі поголів’я скорочувалося, скорочується і буде скорочуватися. Старше покоління утримувало корову вдома і ніхто не пам’ятав про дотацію, про вигоди всі знали, що корова – годувальниця на всі випадки життя. Молодого покоління тільки одиниці беруться за тваринництво, а решта шукає легкого хліба, хто на заробітки, хто на інших роботах, адже в тварина дає прибуток через півтора роки. Майбутнє України у великих товарних фермах, а вони починаються з сімейних. Ми повинні працювати на перспективу. В цьому напрямку повинно працювати управління сільського господарства, а до сьогодні ми спостерігали до чого нас виведе крива, от вона нас і вивела до засідання Кабінету Міністрів. Ми повинні визнати незадовільною роботу управління сільського господарства, якщо б воно працювало, то крутилися і голови районів», - сказав Михайло Вишиванюк. 

Леся, 26.03.2012 17:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини