Соціальні ініціативи Президента не є піар-акцією – Вишиванюк

Таку позицію висловив голова Івано-Франківської обласної адміністрації Михайло Вишиванюк стосовно способів покращення соціального становища населення України, про які нещодавно заявив Президент Віктор Янукович. Голова ОДА не пов’язує ініціативи з передвиборчою кампанією. Він наголосив, що протягом двох років влада стабілізувала ситуацію в країні і саме тепер може втілити соціальні ініціативи.

«Я ще два роки тому, на прес-конференції казав, що позитивні зрушення відбудуться у другій половині 2012 року. Нам потрібні були ці два роки, щоб стабілізувати ситуацію», — зазначив губернатор.

Михайло Вишиванюк також запевнив, що спостерігається перевиконання бюджету та зростання економічних показників – ось звідки влада бере кошти на надбавки до соціальних виплат та пенсій.

«По-перше, бюджет ми прийняли у минулому році і вже за два місяці 2012 року є його перевиконання. Є певна сума, яку Президент хоче направити на соціальні ініціативи і зараз Верховна Рада повинна ці кошти розподілити. Кошти напрацьовані, є динаміка розвитку економіки, є бачення, що ці гроші з кожним місяцем поступатимуть на рахунок», - пояснив Михайло Вишиванюк.

Все, про що говорить губернатор Прикарпаття є зрозумілим, адже він призначений на посаду губернатора Президентом, зрештою є членом Партії регіонів, кому, як не йому говорити про президентські ініціативи, залишається тільки одне запитання: якщо все так у економіці країни добре, то навіщо Президент звертається до американської лобістської та консалтингової компанії APCO з проханням допомогти вирішити питання щодо чергового траншу від Міжнародного валютного фонду?

Такі дії говорять тільки про одне – влада провалила перемовини з міжнародною фінансовою установою, вона сьогодні не може втримати стабільну ситуацію в країні без чергових вливань, влада безпомічна, і щоб це приховати, залучає іноземну компанію-лобіста, яку свого часу наймали Віктор Медведчук і Григорій Суркіс для популяризації іміджу Леоніда Кучми в Америці, відзначають експерти.

Леся, 16.03.2012 14:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини