Раптова перевірка показала високий клас українських військових авіаторів

  В рамках проведення раптової перевірки Генеральним Штабом Збройних Сил України бригад тактичної, та транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокуються в різних регіонах України, на військовий аеродром 114-ї бригади тактичної авіації було здійснено переліт особового складу та літаків СУ-25 299-ї бригади тактичної авіації з аеродрому в Кульбакіно Миколаївської області. В свою чергу особовий склад 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної вилетів до військового аеродрому в Миргороді. Загалом під час  перевірки з 9-ти  авіаційних частин здійснили перебазування з основних на оперативні аеродроми, з подальшим відпрацюванням визначених завдань близько 25 літаків винищувальної, бомбардувальної, штурмової та транспортної авіації, дислокованих на Полтавщині, Івано-Франківщині, Миколаївщині, Хмельниччині, та Вінниччині.

- Переліт до Івано-Франківська пройшов спокійно, - зазначив старший штурман підполковник Олександр Дяків. – Єдина особливість що під час нашого перельоту йшло масове перебазування авіації. Вся техніка спрацювала штатно, ніяких відмов чи надзвичайних подій не було. Аеродром в Івано-Франківську для мене знайомий, адже я тут вже сідав в минулому році, коли група наших авіаторів здійснювала переліт на авіа шоу до Польщі. Однією з цілей поставлених перед нами є перевірка здатності військових аеродромів забезпечувати безпеку польотів. Івано-Франківськ з цим завданням справився. Системи зв’язку, навігації, посадки працюють відмінно. Нарікань на роботу прикарпатців з боку льотного складу нашого об’єднання немає.

   Потрібно зазначити, що на озброєнні 299-ї бригади тактичної авіації знаходяться модернізовані в Україні штурмовики СУ-25 М-1. це унікальні машини, які здатні працювати з супутниковими системами навігації. Крім того ці літаки, на відміну від своїх попередників, здатні уражати цілі без візуального контакту.

Окремим питанням перевірки було здійснення заходів з забезпечення безпеки чемпіонату Євро-2012. військові авіатори здійснювали перехоплення повітряних цілей в різних умовах, на різних висотах, та під час проведення так званої радіо - електронної боротьби. За попередніми даними всі екіпажі продемонстрували високий клас.


Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Леся, 21.03.2012 11:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини