В Івано-Франківському військовому гарнізоні тривають заходи, скеровані на запобігання випадків вимагання хабарів

В Івано-Франківському військовому гарнізоні тривають заходи, скеровані на запобігання випадків вимагання хабарів посадовими особами та вчинення ними корупційних дій.

«Керівництво гарнізону вважає роботу цього напряму пріоритетною, - наголосив заступник начальника Івано-Франківського військового гарнізону з виховної роботи майор Любомир Демчук. – Ми постійно аналізуємо випадки хабарництва в інших частинах та підрозділах для того, щоб попередити передумови їх виникнення у нас. Організували тісне співробітництво з органами прокуратури, СБУ та військовою службою правопорядку. Також розробили і впроваджуємо в життя низку як методичних, так і цілком практичних заходів із запобігання корупційним діям».

 Наприклад, у всіх установах встановлені засоби відео- та аудіоконтролю як завідвідувачами, так і за працівниками. Для прийому громадян організовані окремі кімнати відвідувачів, з прозорими скляними дверима. За словами посадовців, це дозволило чітко організувати роботу структур і знищити «ходіння по кабінетах». На вході до кожної частини висять великі плакати з витягами з Кримінального Кодексу України, які розповідають про покарання за вчинення корупційних дій. У всіх частинах гарнізону проведено заходи з роз’яснення відповідальності при вимаганні хабаря посадовцями.

А в Івано-Франківському міському військовому комісаріаті відбувся круглий стіл, на якому були присутні старший помічник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону підполковник юстиції Володимир Кутинський, начальник Івано-Франківського відділення Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку майор Остап Пушкар, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів оборонної та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Богдан Маланюк. Під час обговорення проблем, пов’язаних з профілактикою правопорушень корисливої спрямованості, хабарництвом, учасники круглого столу дійшли згоди, що передумови того чи іншого правопорушення криються в слабкому самоконтролі кожної посадової особи. Адже офіцер має бути взірцем у виконанні своїх обов’язків.

«Кожен з нас має усвідомити, що він в очах людей, які приходять до нас, є представником держави і, зокрема, Збройних Сил, - зазначив міський військовий комісар підполковник Ігор Сорокопуд. – Вимагаючи від людей щось за виконану вами роботу, ви не лише принижуєте себе, але й всю державу. Тому кожен, хто наважитися стати на такий шлях, має пам’ятати, що до нього не буде виявлено жодної поблажки».

На жаль, як зазначив заступник Івано-Франківського військового прокурора майор юстиції Андрій Величко, за минулий рік було зафіксовано чотири випадки діянь, пов’язаних з хабарництвом, корупцією та «відмиванням» грошей. Усіх посадових осіб, не залежно від їх високого військового рангу, було затримано і ув’язнено. Їхній подальшій долі можна лише поспівчувати, адже на волю вони вийдуть не так скоро і маючи в життєвому багажі замість заслуженої військової пенсії та пільг кримінальну судимість. Майор юстиції Андрій Величко пообіцяв, що робота прокуратури буде лише посилюватись. Отже, перед тим, як дати чи взяти хабаря або вчинити корупційні дії, потрібно добре подумати, чи варто воно того.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 07.11.2011 11:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини