Вже з першого березня тепловики відключатимуть від послуг боржників

З 1 березня 2012 року КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» відключатиме від послуги теплопостачання злісних боржників. Проте, таку санкцію застосовуватимуть тільки до не бюджетних організацій, мешканців це також не стосуватиметься.

«Відключення стосуватимуться тільки юридичних осіб, про населення мова не йде. Відключати їх будуть, якщо вони боргують понад три місяці незалежно від суми і тільки в тому випадку, якщо підприємство не є бюджетною організацією. Бюджетникам сьогодні боргує сама держава, тому до них така санкція застосовуватися не буде», - повідомляє Ігор Угриновський заступник директора з розрахунків та реалізації КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Сума боргу всіх юридичних осіб перед тепловиками сягнула вже 20 мільйонів гривень. Як зазначає Ігор Угриновський, тільки ЖЕКи та КЕЧ заборгували 16,5 мільйони гривень.

«На даний час ми можемо говорити про суму 20 мільйонів гривень. З них ЖЕКи заборгували 13 мільйонів – це мертвий борг, адже їх ліквідували, житлово-комунальне господарство «КЕЧ» та військові частини – 3,5 мільйона. Тому, можемо стверджувати, що сума такого «живого» боргу, який виник за останній опалювальний сезон близько 4 мільйони гривень», - додав Ігор Угриновський.

Леся, 27.02.2012 15:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини