Депутати облради вимагатимуть звільнення обласного прокурора і начальника Держфінінспекції

22 лютого відбулося 16-те засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку.

«На порядок денний комісії було винесено 11 питань, зокрема три, які стосувалися прокуратури, - розповідає голова комісії Руслан Зелик, - Найперше  про стан законності в області, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності прокуратури на території Прикарпаття за 2011 рік. Відповідно до закону про місцеве самоврядування прокуратура двічі на рік має інформувати громадськість про стан боротьби зі злочинністю в області; друге питання - про протест прокурора області на пункт 1 рішення обласної ради від 25.11.2011. № 346-11/2011 «Про реорганізацію Івано-Франківського обласного державного центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт»; третє - про відповідь прокуратури області на депутатський запит В. Скрипничука, Я. Ткачівського, В. Поповича, С. Адамовича, І. Дейчаківського щодо розгляду звернення Ярослави Довженко про порушення законодавства під час виділення земельних ділянок у с. Підпечери Тисменицького району. Ці три питання були відкладені, оскільки прокуратура області проігнорувала засідання комісії. Незважаючи на те, що на комісії був кворум, на присутніх 10 депутатів, які не є членами нашої комісії, на керівництво МВС, СБУ прокуратура вирішила, що не братиме участь на засіданні комісії. Навіть, під час засідання комісії один з юристів обласної ради зідзвонився з прокуратурою, де повідомили, що керівництво прокуратури не вважає за потрібне брати участь у засіданні комісії».

В результаті всі ці питання члени комісії змушені були відкласти. Незважаючи на демарш прокуратури,вони  чекають її представників на наступному засіданні. Проте, окремі депутати, які були присутні на комісії, запропонували поставити питання перед обласною радою та адміністрацією про висловлення недовіри обласному прокуророві.

Також на комісії розглядалося питання незаконного арешту Костянтина Бородайка.

«Комісія пропонуватиме сесії обласної ради звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою перенести справу в іншу область, оскільки вважає, що слідчі дії проводяться не обєктивно, а начальник слідчого управління не може вмотивувати арешт Бородайка, у якого є всі документи на власність обєкту, що фігурує у справі», — відзначив Руслан Зелик.

У шостому питанні йшлося про відповідь обласної державної адміністрації на депутатський запит Р. Зелика, А. Дроня, В. Ковальчука, Г. Беляшової, Я. Шинкарука, В. Скрипничука про ініціювання перед відповідними посадовими особами звільнення із займаної посади начальника Державної фінансової інспекції в області (колишнє КРУ) у звязку з недостовірним озвученням інформації щодо проведеної перевірки Івано-Франківської ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів.

За словами Руслана Зелика, відповідь облдержадміністрації, яка полягала у тому, що з керівником Держфінінспекції проведена бесіда, і він надалі співпрацюватиме з органами місцевого самоврядування, не задовольнила депутатів. І тому вони надалі вимагатимуть звільнення начальника Держфінінспекції в області.

 

Леся, 24.02.2012 11:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини