Юрій Романюк: «Прикарпатські злочинці в погонах займаються кіднепінгом»

Сценарій № 1. Ви бізнесмен. Вас запрошують в гості, на каву. Ви приходите, здороваєтеся, присідаєте за стіл. Вас силовим способом викрадають в спеціальне місце примусового утримання в неволі. Ваших родичів попереджають про суму викупу свободи рідної вам людини. Так вчиняють бандити!

              Сценарій № 2. Ви бізнесмен. Вас запрошують до слідчого на розмову. Ви приходите, здороваєтеся, присідаєте за стіл. Вас силовим способом вивозять в спеціальне місце примусового утримання в неволі. Оголошують, що ви затримані на 72 години. В суд подають заяву про обрання вам запобіжного заходу утримання під вартою на 2 місяця. Вам дають зрозуміти про суму викупу свободи з неволі. Так вчиняють прикарпатські слідчі!

              Головне, бізнесмена заманити у заготовлену пастку. Слідчий має право(!), нічим не обмежене, просто так затримати будь-якого громадянина на 72 години. За ці 72 години з людини можна зробити відбивну, фарш, шашлик, або труп. Право на Конституційний захист пересічного громадянина України, у ці 72 години – ілюзія.

              За будь-яким надуманим приводом порушується кримінальна справа проти заздалегідь вибраної жертви. Якщо ж ця жертва ще й не бідна, то Прикарпатська прокуратура і начальник слідчого управління ОУ УМВС в Івано-Франківській області Ільчишин Віталій Васильович, та його «бойовий» заступник Буряк С.І. інкримінують проти вас будь-яке абсурдне кримінальне обвинувачення, не зважаючи на терміни позовної давності, без висновків та заключень експертів, без таких дурниць, як рішень Вищого спеціалізованого господарського суду, які набрали законної сили, і повністю підтверджують вашу правоту і право. «Закриють» вас на 72 години у нелюдські умови, і цинічно та брутально вимагатимуть від судів штампування рішення про «посадку» жертви на два місяці, з правом подальшої пролонгації вашої «відсидки» ще декілька раз по два місяця. За цей час, або ви, або ваші рідні самі «дозріють» до згоди поділитися кровно нажитими заощадженнями, своїми активами, нерухомістю, рухомістю та грошима. А щоби цей процес пришвидшити, до вас у камеру підселять останньої стадії хворого на сухоти, венеричні хвороби, відвертих садистів, бандитів та іншу специфічну категорію хронічної клієнтури пенітенціарної системи держави.

             Обгрунтуванням у суді, в мотивації вимагання закриття на два місяця своєї жертви, ці «правоохоронці» в погонах слідчого управління області, визнають небезпеку вашого законного права, в судовому порядку, довести свою невинуватість перебуваючи на свободі, можливого впливу на свідків, створення перешкод слідству, тощо… Їх не зупиняє відсутність складу злочину, вони його придумують. Тобто, для цих садистів в погонах, найголовніше НЕ встановлення істини і дотримання букви закону, захисту Конституційних прав і свобод людини та громадянина, в досудовому слідстві, а найголовніше, за будь-яку НЕ правову ціну, вас тупо «закрити» на два місяця. А за ці два місяця, ви самі зізнаєтеся в усьому, і підпишете ВСЕ!

            Слідчим і прокуратурі області «до лампочки» Конституція, закони, рішення судів що набули законної сили, норми матеріального та процесуального права, аргументи, факти, терміни позовної давності, відсутність легальних експертиз, заключень, висновків, політики декриміналізації в країні, розпіарених в ЗМІ, проектів нового КПК, тощо…

            Головне вас «закрити».  Правоохоронці діють за принципом: «викради собі багатого бізнесмена і покращ собі життя вже сьогодні!»

            Так вчинили з відомим бізнесменом області Костянтином Бородайком. Це кричущий прецедент свавілля імпортованих на Прикарпаття правоохоронців, зі специфічним досвідом «роботи» в Одесі, Донецьку, Києві… з прикриттям прокуратурою області. Нове керівництво обласної прокуратури, не тільки «кришує» цей «безпредєл», але швидше всього й замовило його. І чекає, від виконавців, результат. Практичний результат, обумовлений в цифровому, вічно зеленому еквіваленті, відповідну суму.

            Профільна комісія обласної ради з …захисту прав людини, законності та правопорядку, спільно з депутатами всіх фракцій та інших комісій, провели 22 лютого, своє засідання, на яке жодний працівник обласної прокуратури демонстративно не зявився. Більше того, клерк з Грюнвадської,11 телефоном заявив, що прокуратура не вбачає потреби бути присутніми на засіданні профільної комісії, на її запрошення. Підзвітний державний орган, покликаний забезпечувати дотримання законності, боронити і поважати Конституцію та закони України, в особі її випадкових сумнівних керманичів, демонстративно ігнорує законну вимогу найвищого конституційного представницького органу області – обласної ради!

             Комісія одноголосно ухвалила рішення внести до порядку денного чергової, березневої, сесії Івано-Франківської обласної ради питання, про заслуховування прокурора області стосовно ситуації з дотриманням законності в справі громадянина Бородайка К.П.

             Прозвучали пропозиції ухвалити рішення сесією обласної ради про недовіру прокурору області та всьому складу колегії обласної прокуратури, звернутися до Президента України і Генерального прокурора України з вимогою негайного звільнення з займаних посад відповідних осіб. А також звернутися до міністра внутрішніх справ з вимогою відсторонення від службових обов’язків керівників слідчого управління ОУ УМВС, та проведення службової перевірки їх дій органами внутрішньої безпеки МВС, на предмет виявлення корупційних діянь, вчинення службового підлогу, зловживання своїм службовим становищем, зловживання владою, свідомим порушенням конституційних прав і свобод людини.

            Це тільки початок.      

                                                                                                          Юрій Романюк

Леся, 23.02.2012 10:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини