Хто отримає дозвіл на встановлення «автономного опалення»?

В Івано-Франківську відновити видачу дозволів на відключення від мереж централізованого теплопостачання та влаштування «автономного опалення».  Дозволи будуть надатися на будинок в цілому, або на стояк будинку, оскільки надавати дозволи на відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання окремих житлових приміщень (квартир) заборонено. Винятком може стати ситуація, при якій відключення є клопотанням виконавця послуг (ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненрго»), вмотивоване неможливістю забезпечення належної якості послуг.

 Насамперед, такий  дозвіл видаватимуть у наступних випадках:

  -     якщо в будинку на стояку під’їзду залишилися одна чи дві квартири, де ще не встановлено індивідуальної системи теплопостачання;
   -    якщо відключення є клопотанням виконавця послуг, вмотивоване неможливістю забезпечення належної якості послуг.

Про це повідомив заступник директора – начальник управління планування та реформування Департаменту комунального господарства транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та секретар Міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання Михайлом Смушаком.

Відповідні документи на отримання дозволу мешканці можуть в Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 7, каб. 303.

На сьогодні вже відбулося два засідання міжвідомчої комісії, на яких розглянуто 256 заяв. При цьому було надано три дозволи на поетапне відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання житлового будинку в частині стояка цього будинку та п’ять дозволів на відключення стояків, на яких з централізованим теплопостачанням залишилася тільки одна квартира.

Леся, 21.02.2012 11:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини