Про економію газу на обласному рівні ніхто не думає

«Згідно глобального плану "покращення життя вже сьогодні" піднялися ціни на газ, у квітні ще на 50%, то ж я і вирішив поставити собі газовий лічильник. Прийшов, а тут... я повинен замовляти якісь проекти, ходити по кабінетах, розумітися на діаметрах труб, знатися на потужностях газових приладів, який тиск газу, яка у мене витяжка, що таке турбо. ..  хлопчики, а не пішли би ви нафіг! Має бути так: я зателефонував, до мене прийшов ваш спеціаліст, на місці обдивився, обмацав, поміряв, ми підписали необхідні документи, я дав завдаток, з часом приходить додому бригада, встановлює лічильник, я їм плачу гроші, п'єм по 20 грам і будьмо си здорові. А біганина по кабінетах, вистоювання в якихось чергах, коли Марійка вийшла по молоко чи пичєтку забрав з собою Василь Петрович, чи ключі від сейфа у Яська, котрий заслаб на коклюш... ну на дідька воно мені!?

  Шановний читачу, коли клерки тебе ганяють по кабінетах як стеклого пса, коли ти попадаєш у цей кабінетний млинок, коли все надто складно і заплутано, коли ти нервуєшся і вся спина в милі, а "час рікою тече", - це так задумано! Це така метода вибити з тебе хабар. Система змушує тебе "дати у лапу"! Вони заставляють тебе, щоб ти зробив ЦЕ  добровільно і ще їх за ЦЕ у руку поцілував!

  Коли я, у їхньому злодійському логові, заїкнувся, що хочу поставити собі автономне опалення, то на мене подивилися як на ненормального. Що??? Заборонено!!! Категорично!!! А чому одним можна, а іншим не можна? Чому я маю платити за тепло і теплу воду 400, а мій сусід зверху, з автономним опаленням, - 120? Угу... щоб мати у хаті власний котел треба або всучити хабар або бути наближеним до трону?  Ubermensch - untermensch? Гітлер до такої дискримінації німців не зміг би додуматись. Я розумію, що "всьо будєт Донбасс", але ж десь є межа! Ось пишу, а  у мене в хаті відкриті вікна - 27 градусів, батареї так смалять, що аж! Ташкент! За мої ж гроші.

 Як формується ціна на тепло? Таємниця! Як я можу проконтролювати чи мене не дурять з оплатою за тепло? Ніяк! Все іде на віру. Слово монополіста (бандита): "пацан сказал - пацан сдєлал"  і ти змушений вірити, бо є серйозне підтвердження: "вєк волі нє відать"!

Я плачу за тепло котре парує з люка на вулиці, за воду котру прорвало на іншому кінці міста, за трубу, котра роками мріє про теплоізоляцію... Холєра якась! То тепла вода є, то її нема, влітку нема взагалі, навесні палять так, гей-би здуріли, набрати води у ванну, то треба зливати пів-ванни холодної, поки піде гаряча. Це якщо піде. За ледь-ледь літну воду з мене беруть як за окріп.

  Люди, хто перевіряє справність ваших лічильників? Той, кому вигідно, щоб лічильник показував більше ніж в дійсності. А це що за дідьча мама?! А гроші деруть, спробуй не заплати. Подейкують, що новий закон донецький скоро буде, не заплатив - підеш до цюпи. Якісь дивні односторонні зносини - їм мене можна, а мені їх  - зась.

 Три роки не гріла батарея у кухні, на третій рік ледве докликалися інженера. Він помацав і сказав чарівне слово: шайба. У них шайба не та стояла. Три роки. От тільки питання, не там стояла шайба на трубі, чи не там клепка в голові, чи так було задумано? А я платив справно. Мені  хтось поверне гроші? Злодії грошей не повертають.

 Колись чайник закипав за 5 хвилин, зараз той самий чайник закипає чогось за 10 хвилин. Щось з газом сталося. Чи то під землею, чи то під Москвою, чи десь під Станіславом? Чи то у трубах протяги і повітря до газу підмішується? Хлопчики, не дуріть, я повинен платити за гігакалорію, а не за кубометр! Кишеньківці якісь!

 Вас не цікавить, звідки я беру гроші за оплату ваших "послуг"? А мене не цікавить як ви це будете робити і чи достатньо у вас на це людей, техніки, труб, цвяхів, клевців, мозгів. Один тепловий начальник плакав по радіо: "Ой-ой-ой, індивідуальне опалення! Та це так складно!" Іншими словами: ми ні хріна не робили, не робимо і робити не будемо.

У мене відібрали право економити. Мене нагло дурять та обкрадають. Про економію газу громадянами, на державному рівні - мовчок (Фірташу треба ж гроші віддати). Донецький прем'єр, як то його там... чи то Мазаров, чи то Хазаров,  видав якийсь указ, що не можна в поодинокій квартирі автономне опалення ставити, тільки цілим будинком. Звідки той чужинець Хазаров знає, що Конституція України вища від його макіївських указів і не дозволяє того?

  Добре, увесь будинок домовився, окрім одної сім'ї алкоголіків. У них нема грошей на котел. Ну що ж, люди скинулися і купують алкоголікам котел. Алкоголіки ніч подумали і на третій пляшці зробили заяву: "А ви нам ще 10 тисяч долярів заплатіть, от тоді ми згодимося". І стала гра. І ніхто не зрушить цю ситуацію. Ніхто!

Ось так і живем. Тільки в тепловій галузі порушення Конституції, дискримінація українців, безконтрольність, легальний грабунок, хабарництво, кумівство, сумнівна якість газу і т.д. Всі, кому належиться цим зайнятися – мовчать, гей-би нічого не сталося. І збідована міліція, і колядничі суди, і заслинена прокуратура, і педікюрне СБУ. Шо пацани, слабо газовим королям на хвіст стати? Команда з Москви про захист українців ще не поступала? Ось коли під час "теплового" бунту почнуть перекривати вулиці і захоплювати кабінети злодійкуватого начальства, то команда поступить.

 P.S. Ця вся ситуація нагадує мені, як один пархатий міністр обізвав галичан "лакеями, едва научившимися мыть руки". І що? І нічого! Його не повісили на вуличному ліхтарі, як остатного пса. Він і далі керує освітою гоїв».

 Собко Тарас

03.11.2010р.

 

Леся, 04.11.2010 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини