Тепловики ділять боржників на три групи

Причиною заборгованості за газ є не оплата окремих споживачів за отримані послуги теплопостачання та підігріву води.

Тому на даному етапі важливим для підприємства є робота з боржниками. Для цього на ДМП «ІФТКЕ» функціонує спеціальний відділ, працівники якого щоденно працюють з недобросовісними споживачами. Повідомляє «Івано-Франкіськтеплокмуненерго».

«Ми боремося з боржниками різними методами – від звичайної розмови: «будь ласка заплатіть», закінчуючи вилученням майна. На сьогодні ми маємо найменшу заборгованість за три останні роки . Для нас боржником є людина, яка боргує більше 1500 гривень, їх кількість складає 4,5 тисячі квартир, що становить 7-9% від загального об’єму споживачів», - сказав заступник директора «Теплокомуненерго» з розрахунків та реалізації Ігор Угриновський.

Усі боржники поділені на три групи і відповідно до кожної з них застосовується свій метод боротьби.

«Ми  усіх боржників ділимо на три категорії: можуть платити, але не хочуть, можуть, але через певні причини зараз не мають можливості, і не можуть платити взагалі. До першої категорії застосовуємо найжорсткіші заходи – розказали, не допомогло, подали до суду, судовиконавець приїхав і вилучив майно. До другої групи потрібен особливий підхід, адже треба з’ясувати причини боргування, тому цим людям контролери надають консультації щодо оформлення субсидії чи реструктуризації боргу. З останніми, крім відключення від послуг  гарячого водопостачання, бо від тепла ми не можемо відключити, треба боротися також більш радикальними методами», - пояснив Ігор Угриновський.

Так за даними «Теплокомуненерг» тільки у вересні поточного року здійснено 22 виїзди по 27 квартирам та вилучено майна на суму близько 130 тис грн. Більшість іванофранківців під час таких візитів розраховуються на місці. Проте, були і випадки вилучення майна у будинках на вулиці Стуса 23; 9; 15; 17 та Тролейбусна 18. А на Вовчинецькій, 17 довелося конфіскувати автомобіль. В окремих випадках працівникам теплокомуненерго доводиться залучати до таких рейдів представників міліції які забезпечували доступ до квартири.

Леся, 17.10.2011 12:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини