Для чого скорочують години вивчення української мови та літератури?

Для того, щоб учні у школах мали час вивчати інформатику та другу іноземну мову, їм планують скоротити години з української мови та літератури. На даний момент в 5-7 класах  українську мову вчать  3 години в тиждень, в 8-11 класах - 2 години на тиждень. Пропозиція академії – 2 години на тиждень з 5 по 11 клас. Також, на 1 урок на тиждень планують  скоротити  вивчення в 5-9 класах історії.

«По-перше, щоб 1 урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчення  інформатики. Друга причина - це плани введення уроків другої іноземної мови», - пояснив такі зміни міністр освіти, науки, молоді та спорту в коментарях газеті «Сегодня».

Проте він повністю заперечує, що предмет «Історія України» буде вивчатися в курс  загальної історії.

Олександра Левицького, депутата Івано-Франківської обласної ради від фракції ВО «Батьківщина» не дивують такі дії Дмитра Табачника. Адже він переконаний, що українцям не потрібно чекати нічого доброго від цієї людини, яка ненавидить все українське.

«Людина, яка зневажає українську мову та націю і думає, що вона якимось чином за рахунок зневаги може відчути себе на вищому суспільному щаблі, не може мати інших ідей та намірів, як продовжувати нищити українське: мову, історію, культуру. Людина, яка цькує та зневажає українців та публічно називає нас немитими та нечесаними – не може ні до чого кращого привести. Проте я переконаний, що народ не дасть часу на впровадження цих змін і в жовтні все зміниться», - вважає Олександр Левицький

Леся, 21.02.2012 11:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини