Влада намагалася отримати конфіденційні висновки медкомісії, яка оглядала Юлію Тимошенко, - захисник

Результати незалежного медичного обстеження Юлії Тимошенко будуть оприлюднені найближчим часом.
 
Про це повідомив її захисник Сергій Власенко.
 
«Нарешті відбулося незалежне медичне обстеження стану здоров’я Юлії Тимошенко», - сказав він.
 
Власенко розповів, що німецькі лікарі вчора завершили обстеження і він сподівається, що результати знаходяться вже у Тимошенко.
 
При цьому він уточнив, що конверт з результати обстеження спочатку був переданий до рук медичного працівника Качанівської колонії, за умови, що сьогодні зранку він буде переданий екс-прем’єру.
 
При цьому Сергій Власенко зазначив, влада продовжує розповсюджувати неправдиву інформацію про обстеження з метою приховування реального стану здоров’я Юлії Тимошенко. 
 
За його словами, в разі, якщо влада знову оприлюднить неправдиву інформацію, він сподіється, що Юлія Тимошенко дозволить оприлюднити достовірні результати обстеження.
 
Він повідомив, що обстеження проводили лише незалежні медичні фахівці з Німеччини, а представник МОЗ і пенітенціарної служби лише були присутні при обстеженні, не приймаючи ніякої участі.
 
«Результати обстеження в тих межах, в яких не порушується медична таємниця і конфіденційність, будуть найближчим часом оприлюднені», - пообіцяв адвокат.
 
Власенко також звернув увагу на те, що німецьких лікарів, які закінчили свою роботу о 12-ій годині ночі, ще три години «мурижили» представники пенітенціарної служби.
 
«Наскільки я знаю, робилася спроба переконати їх в тому, щоб вони підписали договір про обмін конфіденційною інформацією з українськими чиновниками МОЗ», - заявив Власенко та додав, що згідно з інформацією, якою він володіє, німецькі медики на це не погодились.
 
За словами адвоката, сьогодні обстеження Юлії Тимошенко продовжать медики з Канади.
 
Він також подякував німецьким та канадським лікарям, урядам Німеччини та Канади за їх роботу.
Леся, 16.02.2012 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини