Виступ народного депутата України Шлемка Д.В. на засіданні ВРУ 10.02.2012

ЗАСІДАННЯ ШОСТЕ

 

Сесійна зала Верховної Ради України

 

10 лютого  2012 року, 10 година

 

Веде засідання Голова Верховної Ради України В.М.ЛИТВИН

 

12:54:14

ШЛЕМКО Д.В.

Шановні співвітчизники! Групою народних депутатів фракції "БЮТ – "Батьківщина", зокрема Деревляним, Шлемком, Прокопчуком, Томенком, Кожем’якіним та іншими, ще 11 січня цього року внесено проект Постанови щодо надання невідкладної медичної допомоги Юлії Тимошенко із залученням іноземних фахівців. Необхідність прийняття такої постанови обумовлена тим, що стан здоров’я Юлії Володимирівни з кожним днем погіршується, а 6 січня вона навіть втратила свідомість після прийому невідомих ліків, які їй надали працівники Качанівської колонії.

Однак дану постанову навіть не внесли на розгляд парламенту, формуючи порядок дня. Чи правильно поступила Партія регіонів та її сателіти? У відповідь наведу цитату: "Україна буде вдячна за допомогу закордонним лікарям у лікуванні Юлії Тимошенко". Думаєте, кому належить ця цитата? Називаю: Президенту Януковичу. Сказана 4 лютого на прес-конференції у Мюнхені після його розмови з державним секретарем США Гіларі Клінтон. "Ми не заперечуємо, будь ласка, ми будемо вдячні," – твердить Президент.

В тон йому заявляє і Генеральна прокуратура України. В її заяві наголошено: "У відповідь на звернення послів країн Євросоюзу, США та міжнародних медичних організацій Генеральна прокуратура України у межах своєї компетенції готова сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження Тимошенко".

І ще одна цитата. "На виконання доручення Генеральної прокуратури України Державна пенітенціарна служба України  в межах своєї компетенції готова сприяти роботі спільної медичної групи за участі українських та міжнародних фахівців для проведення як обстежень, так і лікування Тимошенко Юлії Володимирівни, якщо воно буде потрібно".Які ще потрібні аргументи, щоб розглянути і проголосувати в Верховній Раді внесену постанову? Тим більше, знаючи про реальний важкий стан здоров'я Юлії Тимошенко, а не брехливе публічне інформування  суспільства державними службами, в тому числі і Міністерством охорони здоров'я, уряди Канади, Німеччини та представники Товариства Червоного Хреста виявили бажання створити комісію для того, щоб провести медичне обстеження Юлії Володимирівни. Тим більше, як твердить Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, екс-прем'єра Юлію Тимошенко лікарі, вдумайтеся в цифри, оглядали 203 рази, в тому числі 46 разів – незалежна комісія. Хочеться запитати його і всіх народних депутатів: так чому здоров'я Тимошенко все погіршується аж до критичного стану, коли вона вже не може вставати, втрачає свідомість? Чи це такий рівень тих лікарів, яких направляли в тюрму? Чи це спеціальна методика Президента Януковича для знищення лідера опозиції Юлії Тимошенко? То ж чи готова парламентська більшість надати справедливу відповідь на поставлене питання? Поживемо – побачимо.

Леся, 10.02.2012 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини