Україна зобов’язана виконувати резолюція ПАРЕ - Шлемко

Завтра на сесії Верховної Ради України парламентарі знову розглядатимуть законопроект, що передбачає декриміналізацію статті 365 КК, по якій була засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, і статті 364.

Відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, народні обранці хочуть виключити з переліку посадових осіб, які можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за цими статтями, а саме Президента, прем'єра й міністрів.

Проте, на переконання народного депутата України від фракції «ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка, Віктор Янукович не дозволить цього зробити.

«Є резолюція ради ПАРЕ, в якій чітко і ясно вказано, що ті статті за якими засуджено Юлію Тимошенко – статті ще сталінського режиму, які у терміновому порядку потрібно переглянути і відмінити. Сьомого числа відкривається ново сесія, на якому ми маємо право виносити той законопроект про декриміналізацію, який був раніше і ми це зробимо. Україна зобов’язана виконувати резолюція ПАРЕ, я наголошую зобов’язана. Якщо вона цього не зробить то Рада Європи може застосувати відповідні санкції. В мене є впевненість, що вони цього не зроблять,бо Янукович не віддасть такий наказ. Для нього краще, щоб до України застосували санкції, щоб він був нев’їздним, але не випустив Юлію Тимошенко», - вважає Дмитро Шлемко.

Леся, 06.02.2012 15:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини