На Хіміків, 21 – все по-старому: фекалії у ванній та сморід за вікном

Ситуація з будинком по вулиці Хіміків, 21 наразі не міняється. Води немає, каналізації також.

«Наша проблема так і залишається.  Заскочила до сусідки, що живе на третьому поверсі. Бідна бабуся уже не спить три ночі, чергуючи з саморобними черпачками біля унітазу. Вичерпавши ту всю гидотну, вона несе її на вулицю і виливає. У ванні десь по кістки всяких нечистот. У нас тепер в туалеті посилилися відро замість унітаза та нав’язливий запах. Помити нормально дитину ми не можемо. Те саме і з нами. Про прання я вже мовчу. Цікаво, чи поверне мені хтось гроші, що я потратила на хімчистку, щоб попрати деякі речі. Маю визнати один з позитивів. Є добрі люди на світі. В будинку навпроти нам відчиняють двері і дають набрати води. Велике їм спасибі», — говорить Юлія, мешканка будинку.

В приватному ЖЕО, на який так вправно переводять розмову всі комунальні структури, говорять, що намагаються справитися із проблемою, проте наразі нічого не виходить.

«Всі працівники нашого ЖЕО працюють на тому об’єкті. Вони гріють труби, щоби не замерзала вода», — повідомили «Малакаві» в  «Експрес-комфорті».

Там говорять про те, що забудовник підприємство «Макс» зовсім не утеплило труби, крім того, будинок спроектований таким чином, що всі мережі проходять через приватні гаражі. Добратися в ті гаражі доволі важко, адже вони є приватною власністю людей. Крім того, частина квартир ще не продана. Щоби з’ясувати, яка там ситуація працівники ЖЕО видзвонили директора Дмитра Ткачіва, щоб він відкрив жило і дав погріти труби. Директор, кажуть в ЖЕО, заявляв, що труби там утеплені, проте насправді виявилось, що це не так.

В ЖЕО говорять, що будинок по вулиці Хіміків 21 проблемний. Він не так давно зданий в експлуатацію, але в ньому вже неодноразово протікав дах. Забудовник так і не вирішив цю проблему, хоча гарантійний період ще не пройшов.

Крім того, кажуть працівники ЖЕО забудовник при укладанні акту прийому-передачі будинку вказав недоліки і зобов’язався їх усунути протягом першого кварталу минулого року, проте цього зроблено не було. В ЖЕО зазначають, що пана Ткачіва неодноразово викликали в міськвиконком, складали навіть приписи, проте забудовник на них не реагує.

В ЖЕО запевняють, що проблема з відсутністю води у мешканців будинку Хіміків, 21 виникла власне через забудовника, який здав в експлуатацію неякісно збудований будинок. У свою чергу вони запевняють, що зроблять все можливе, аби вода у людей з’явилася, проте, коли це станеться, наразі не відомо. І додають, що борги по будинку не вплинуть жодним чином на ситуацію із водою, її ніхто навмисно відмикати не буде.

 

 

Леся, 06.02.2012 16:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини