Жителі будинку по вулиці Хіміків,21 уже тиждень живуть без води і каналізації

«Я мешканка  будинку по вулиці Хіміків,21. Мало того, що від позаминулої неділі у будинку немає води так тепер і каналізації ми також позбулися. Тільки уявіть висотку,  відходи з якої будуть виноситися на прибудинкову територію. Відходи, які будуть триматися в квартирах, де проживають діти. Про яку елементарну гігієну йдеться. В моїх сусідів каналізаційні відходи уже плавають у ваннах», — з такою проблемою звернулася мешканка будинку Юлія до редакції «Малакава».

У будинку вже більше тижня немає води, а таку ситуацію уже точно можна назвати надзвичайною. У «Водоекотехпромі» кажуть, що проблема в тому, що в будинку замерзли внутрішні будинкові системи, саме тому проблемою мав би займатися ЄРЦ, адже «Водоекотехпром» відповідає лише за зовнішні мережі.

Факт відімкнення водопостачання у будинку у «Водоекотехпромі» підтверджують. Кажуть, що до них подзвонили з ЄРЦ і попросили вимкнути воду.

У ЄРЦ заявляють, що до будинку не мають жодного стосунку, мовляв, він підпорядковується приватному ЖЕО «Експрес-сервіс». На запитання, чому ж представники ЄРЦ телефонували в «Водоекотехпром» з проханням відімкнути у будинку воду, там кажуть просто – мер попросив.

За словами керівника ЄРЦ Вадима Войтика, навряд, і приватникам вдасться виправити ситуацію з постачанням води, адже в будинку замерзли труби, і додає, що таких будинків вмісті є багато.

Самі ж люди відзначають, що, швидше за все, новобудова була здана з порушеннями, адже забудовник (компанія «Макс», директор Ткачів Дмитро) не подбали про те, щоби утеплити внутрішньобудинкові системи. Звідси ще одне питання: яким чином будинок вдалося здати в експлуатацію?

До речі, за словами прес-секретаря міського голови Наталії Вінничук, будинок по вулиці Хіміків, 21 уже не перший раз фігурує в протоколах оперативних нарад. За її словами, було дане протокольне доручення ЄРЦ і «Водоекотехпрому» спільно вирішити ситуацію із подачею води у будинок.

У «Водоекотехпромі» кажуть, що доручення було дане не їм, а власне, ЄРЦу. Навіть, при великому бажанні, вони не змогли би допомогти людям, адже, по-перше, не відповідають за внутрішні мережі. По-друге, не мають відповідної техніки, наприклад, фену, за допомогою якого можна відігріти ці системи.

В ЄРЦ підтверджують, що отримували протокольне доручення і навіть відіслали подивитися на об’єкт своїх працівників. Проте, вирішувати ситуацію знову ж таки не будуть, бо будинок не їх. Вадим Войтик каже, що, якби керівництво приватного ЖЕО «Експрес-сервіс» звернулось до них за порадою, як діяти в такій ситуації і де взяти відповідну техніку, вони допомогли би чим змогли.

До речі, люди, які звернулися до «Малакави» говорять про те, що їх готують до варіанту «динамо». Мовляв, розклеїли оголошення про те, що мешканці боргують гроші і в ситуації, що склалася зроблять винними саме мешканців будинку.

Наразі «Малакава» чекає на офіційний коментар від міського голови і ситуацію, яка склалася у будинку по вулиці Хіміків, 21 буде тримати на контролі.

Леся, 06.02.2012 12:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини