З 20-го лютого водоекотехпром буде відключати боржників від водопостачання

Після Різдвяних свят, у зв’язку зі значним зростанням заборгованості  мешканців міста за спожиту воду та послуги водовідведення  КП  «Водоекотехпром» змушене формувати бригади  для примусового відключення боржників.

На разі, зважаючи на сильні морози, поки складаються списки тих, хто не сплачує місту за спожиті послуги. Та починаючи з 20 лютого бригади по роботі з проблемними боржниками посилять роботу та відключатимуть недобросовісних абонентів по районах міста.

 «Нагадаємо, що на сьогодні борг Івано-Франківців перед комунальним підприємством становить близько 6 млн. 200 тис.грн., а це близько 45 тис. абонентів. На всіх них неминуче чекають судові позови, адже лише за січень було подано до суду 16 справ на загальну суму близько 27тис. 700грн.. Якщо ж людина не сплачує борг, далі працюють судові виконавці, які арештовують майно боржника.» - повідомляє фахівець по роботі зі ЗМІ Ольга Сворак.

 Як повідомила «Малакаві» Ольга Сворак, відімкнути воду можуть тим споживачам, сума боргу яких становить тримісячну абонплату, тобто це може навіть бути 100 гривень. Також не грає ролі і той факт, коли була зроблена заборгованість. Навіть якщо протягом останнього року споживач платить справно, а має не закритий борг у минулих роках, відключення йому не минути.

 Абонент має право на реструктуризацію боргу, але при цьому повинен дотримуватись умов договору, щомісячно оплачуючи визначену частку та суму за поточне споживання.

Леся, 03.02.2012 12:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини