Роботою швидкої медичної допомоги Прикарпаття керуватиме одна служба

Відповідно до впровадження в Івано-Франківській області національного проекту «Вчасно допомога» на Прикарпатті буде створена оперативно-диспетчерська  служба, яка буде направляти швидкі медичні допомоги до місця виклику не за принципом територіальної приналежності, а в залежності від відстані.

«Цей проект створений для того, щоб організувати доступну, безоплатну та своєчасну медичну допомогу. Сьогодні робота бригад швидкої допомоги здійснюється за територіальним принципом. В майбутньому, ми створено оперативно-диспетчерську служба, яка в автоматичному режимі буде обробляти інформацію та надаватиме можливість обслужити цей виклик в найменшому плечі прикладання. Так, буде залучатися та швидка допомога, якій найближче до місця виклику, а не за якою закріплений певний район», - пояснив Микола Олінійчук, начальник головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

 Згідно даного проекту, як запевнив губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк, буде розширено мережу швидкої медичної допомоги.

«Диспетчерська служба буде нести відповідальність за те, щоб швидка допомога прийшла згідно нормативу. Ми це проект будемо впроваджувати і мова йде не про скорочення швидких допомога, а про збільшення їх мережі», - додав Михайло Вишиванюк.

Леся, 01.02.2012 14:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини