Чиновники поплатилися за невдалу риболовлю

Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації В. Брус та голова Галицької районної державної адміністрації Г. Івасишин отримали за рішенням губернатора Михайла Вишиванюка догани, а заступник голови Галицької районної державної адміністрації з сільськогосподарських питань та директор ДП «Рибгосп «Галицький» звільнені з посад.

Причиною цьому стала неефективна робота підприємства «Рибгосп «Галицький», у якому рівень рентабельності  за період з 2008 по 2011 рік знизився з 33,2 до 22% та відповідно вилов  риби з 160 до 69 тонн.

«Ситуація на державному підприємстві «Рибгосп»Галицький» складна. За три останні роки вилов риби зменшився у 2,5 рази. У 2011 році вилов риби склав 54,2 кілограми з одного гектару дзеркала, а це 69 тонн риби з усієї площі за рік. Натомість, один гектар водного дзеркала згідно нормативних розрахунків ставкового господарств повинен давати 25 центнерів риби з одного гектара. Виробничі потужності інкубаційного цеху використовуються на третину . Також не ефективно використовується садкове господарство», - пояснив Василь Брус.

Нагадаємо, що загальна площа водойми охолоджувача Бурштинської ТЕС, на якій проводить господарську діяльність ДП «Рибгосп «Галицький» , становить 1260 гектарів.

Леся, 01.02.2012 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини