Конституційний суд захищає злодіїв при владі, - Андрій Шевченко

Рішення Конституційного суду, яким було обмежено право на збирання та поширення інформації про особу, покликане законсервувати корупцію у владі.

Про це заявив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шевченко, коментуючи сьогоднішнє рішення КСУ.

«Фракція «БЮТ-Батьківщина» занепокоєна рішенням Конституційного суду і вбачає у ньому спробу законсервувати корупцію, яка процвітає в українській владі», - сказав Шевченко.

Він зазначив, що згідно з практикою європейських країн та рішень Європейського суду з прав людини, держава повинна захищати приватне життя людини, «але для політика, для державного службовця високого ранку межі приватного життя вужчі, ніж для звичайного громадянина».

«Для України, яка займає високі місця у світових рейтингах за рівнем корупції, коли люди знають, що чиновники крадуть і живуть не за свою зарплату, таке тлумачення КСУ захищає розкрадання бюджету і захищає злодіїв у владі», - переконаний народний депутат.

«Ми ретельно вивчимо це рішення на предмет відповідності європейській практиці і наполягатимемо на забезпеченні максимальної відкритості політиків і державних службовців», - сказав Андрій Шевченко.

На його думку, якщо людина йде у політику, вона «повинна бути готова до того, що її дії та майновий стан будуть вивчатися через збільшувальне скло».

«Якщо не готовий – тобі не місце у політиці чи на державній службі», - заявив Шевченко.

Народний депутат також додав, що згідно з Конституцією України право на приватне життя не може бути важливішим, ніж інші права людини, зокрема, право на інформацію та право робити чесний і свідомий вибір на виборах.

«Стіна, яка відділяє владу від громадянина, повинна впасти, і нам не потрібно будувати нову ширму, яка прикриє махінації тих, хто знаходиться зараз при владі», - підкреслив Андрій Шевченко.
Леся, 25.01.2012 13:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини