Юлію Тимошенко відправили у колонію за усної вказівки Януковича, - Сергій Власенко

Керівництво Київського СІЗО підтвердило, що сьогодні близько 7-ої години ранку в порушення чинного законодавства Юлія Тимошенко була етапована до Качанівської колонії Харкова.
 
Про це на брифінгу біля СІЗО заявив захисник Сергій Власенко.
 
«Хочу зазначити, що Юлія Тимошенко була донесена до автозака на руках співробітників слідчого ізолятору, тобто вона ходити не може», - сказав він.
 
Сергій Власенко повідомив, що керівник слідчого ізолятору сказав йому, що вчора у робочий час було отримано розпорядження Печерського райсуду про термінове перевезення Юлії Тимошенко до місця відбування покарання.
 
«При цьому на пряме питання народних депутатів керівник СІЗО зазначив, що це розпорядження надійшло в робочий час. Але як це могло статися – невідомо, тому що лише о шостій годині вечора апеляційний суд закінчив зачитувати повний текст судового рішення. Тобто це була перша неправда, сказана керівництвом слідчого ізолятору», - зазначив Власенко.
 
За його словами, захисту також повідомили, що ніякої зміни запобіжного заходу по другому арешту Юлії Тимошенко не відбулося.
 
«Це означає, що пенітенціарна служба порушила вимоги закону, тому що в постанові Шевченківського райсуду про так званий другий арешт було чітко зазначено, що Тимошенко повинна утримуватися у Київському слідчому ізоляторі», - наголосив він.
 
Також Сергій Власенко зазначив, що захисту повідомили, що вчора «нібито засідала якась комісія, яка розподіляє хто і де повинен відбувати покарання».
 
«Це повна неправда, що це відбувалося також в нібито робочий час. Вчора я тут був практично до шостої вечора, і мені повідомили, що ніхто не збирається Юлію Тимошенко нікуди переводити, що для цього немає ніяких підстав», - сказав він.
 
«Однак вночі була команда «нелюда», якого всі чомусь називають президентом, і ця команда була швидко виконана, тому що вранці Тимошенко вже відвозили», - підкреслив Сергій Власенко.
 
Він повідомив, що Юлію Тимошенко вивезли у спеціальному медичному автомобілі, оскільки вона не може відповідно до свого стану здоров’я перевозитися у іншому транспорті, «тому її повезли лежачи».
 
«Все це свідчить про те, що, на жаль, в Україні при владі перебуває двічі ув’язнений зек з мораллю садиста. Це звичайний садизм, і по іншому це психологічне збочення назвати не можна», - підкреслив захисник.
 
У свою чергу Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов наголосив, що керівництво слідчого ізолятора також несе відповідальність «за злочини, які відбувалися за парканом Лук’янівського СІЗО».
 
«Вони фактично дезінформували і захист, і Юлію Тимошенко щодо її подальшої долі», - сказав він.
 
«По-друге, вони відмовляються надавати документи, які б підтверджували їхню правову позицію у цьому питанні (щодо етапування, - сказав Турчинов.
 
«Зараз ми все зробимо для того, щоб і захисники, і депутати дізналися про точне місцеперебування Юлії Тимошенко, тому що ми не можемо виключати, що це чергова дезінформація, і ми зробимо все, щоб Власенко або хтось інший зміг зустрітися з нею», - додав він
 
«Це достатньо важко, тому що в усіх установах ніхто не працює – це спеціально робиться, щоб напередодні саме Нового року не тільки боляче зробити Юлії Тимошенко, а й унеможливити спілкування з нею і надати будь-яку допомогу в тому числі і медичну», - обурився перший заступник лідера «Батьківщини».
 
«Всі слідчі підрозділи, судові підрозділи перетворюються на гестапо, а в країні у нас відбувається те, що називається фашизмом», - резюмував Олександр Турчинов.
Леся, 30.12.2011 13:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини