Романюк вважає, що обласна влада має заборонити перекривання автомагістралей для кортежів високопосадовців

«Обласна рада зобов’язана заборонити перекриття автомагістралей для кортежей високопосадовців, які годинами знущаються над громадянами Прикарпаття» - вважає голова фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк.

 «Таке тривале (годинами) перекриття автотранспорту державною службою охорони України (ДСОУ), з метою створення безперешкодних умов пересування кортежу президента, прем’єр-міністра та спікера, а також іншим чиновникам, просто не припустимо та абсолютно не обґрунтовано. За своєю суттю, це перетворюється на введення міні-надзвичайного стану на окремій території. Порушуються абсолютно всі конституційні права і свободи громадян, які жодний чиновник чи державна інституція, у не передбачений законами спосіб, не має право порушувати. Такі дії влади створюють небезпеку для оточуючих, це небезпечно трагічними випадками для тяжкохворих, вагітних, та в інших випадках, коли люди потребують негайного лікування та порятунку в надзвичайних ситуаціях, гальмує та дестабілізує нормальне життя громади цілих районів та міст області» - розмірковує Юрій Романюк.

 «Спекуляції навколо мотивування заходів безпеки перших осіб держави не витримують жодної критики. Адже, це надумані безпідставні маніпуляції навколо надмірних заходів безпеки, її симуляція, профанація та ілюзія.              У Великій Британії, мер Лондона, своєю волею просто категорично заборонив перекривати рух транспорту в середмісті, для кортежу президента США Барака Обами, не зважаючи на закляті вимоги та погрози таємних служб охорони останнього. Нью-Йорк, який двічі на рік приймає близько 200-от глав держав з усього світу, під час сесій Генеральної Асамблеї ООН,  елементарно справляється з прийомом всіх кортежей, без зайвого завзяття, возведеного у ранг чиєїсь чиновницької дурості та надмірної антитерористичної істерії.

 В п’ятницю, 30 грудня ц.р., мною буде озвучено наполегливий Депутатський запит з вимогою заборони на території Прикарпаття «межигірсько-київського» дебилізму з перекриття на години вулиць та автотрас» - резюмував депутат обласної ради Юрій Романюк.

Леся, 29.12.2011 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини