Моменти, які упускає влада у роботі з людьми, які мають інвалідність

Колегія Івано-Франківської обласної державної адміністрації розглянула питання про взаємодію структурних підрозділів ОДА з обласними громадськими організаціями інвалідів.

Загалом, як повідомив Ярослав Лаган, начальник головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації, на Прикарпатті зареєстровано близько 800 громадських організацій, з яких 200 – ветеранів інвалідів.

Проте, на думку представника ГО «Слід» (сімей людей з інвалідністю та дітей), Миколи Макаренка влада не розуміє справжніх проблем людей з інвалідністю, які насправді можна розглядати не в такому глобальному сенсі, як це сьогодні робиться.

«Ви розглядаєте дуже проблематичні питання, насправді наші проблеми від них є дуже відсторонені. Багато інвалідів живуть у чотирьох стінах і не мають можливості спілкуватися з оточуючими та жити активно. Показали перші ескізи нового палацу спорту, а чи матимуть можливість тренуватися там інваліди-візочники? Місто планує закупити 10 автобусів та 30 тролейбусів та чи буде цей транспорт доступний для людей-інвалідів?», - зазначив Микола Макаренко.

Леся, 20.12.2011 17:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини