Тарифи на газ для населення можуть зрости в два рази – Шлемко

Під час підсумкової прес-конференції за рік своєї парламентської роботи нардеп від Партії регіонів Василь Чуднов запевнив, що нова ціна на блакитне паливо є прийнятною для України.

В тому, що держава зможемо сплачувати 416 доларів за тисячі кубометрів газу, не сумнівається і народний депутат України від фракції «ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко. Проте він вважає, що за таку ціну перші особи держави повинні сидіти за ґратами.

«За їхньою логікою відповідно до ситуації потрібно тоді садити Президента, бо він нічого не зробив, щоб зменшити ціну, за ним Азарова та всіх парламентаріїв, які проголосували за «Харківські угоди» у квітні  2010 року, за якими віддано частину України та продовжено перебування Чорноморського флоту, адже всі вони нічого для країни нічого не зробили. Відносини з Росією треба будувати так, як зробила це Юлія Тимошенко -  на основі підписаної довготривалої угоди», - вважає Дмитро Шлемко

Окрім того, Дмитро Шлемко прогнозує, що з наступного року зростуть тарифи на газ для населення.

«400 доларів – це не проблема, це та ціна, яка дозволяє функціонувати великому бізнесу: металургійним підприємствам Ахметова, хімічним Фірташа, їх доходи збільшуватимуться в 2-2,5 рази, проте вже не так як у 2010 році у п’ять раз.  На тарифи для населення це має не вплинути ні на йоту, але я можу з впевненістю сказати, що після цього, вони одразу закладуть підвищення тарифу у 2-3 рази», - додав Дмитро Шлемко.

Леся, 16.12.2011 19:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини