Опозиція блокуватиме Раду, поки влада не припинить знущатися над Тимошенко, - Кожем’якін

Фракція «БЮТ-Батьківщина» блокуватиме трибуну до повного виконання вимог опозиції, зокрема, про негайне припинення знущання над Юлією Тимошенко.

Про це заявив голова фракції Андрій Кожем'якін.

«Наша фракція вимагає негайно припинити знущання над Тимошенко, яке зараз відбувається в її камері у СІЗО за участі суддів Шевченківського суду, прокурорів і слідчих СБУ. Ми також вимагаємо негайно звільнити Тимошенко з-під варти, щоб вона змогла пройти курс лікування», - наголосив він.

За словами Кожем'якіна, фракція також вимагає внести до порядку денного і прийняти в цілому закону, який передбачає приведення до міжнародних норм вітчизняного кримінального законодавства.

Андрій Кожем’якін заявив, що ті дії, які вчиняють щодо Тимошенко, є безпрецедентним злочином, який не скоювався ніколи в жодній країні – «це новітня історія української тюрми».

«Ще ніколи в історії суддя не приходив в камеру до людини, яка не може встати через погане самопочуття, щоб ухвалити рішення про ще один запобіжний захід про взяття під варту», - сказав він.
 
«Вони вже так бояться Тимошенко, що роблять контрольний постріл», - додав Кожем’якін.

За його словами, коли сьогодні під час Погоджувальної ради він розповів про новий суд над Тимошенко, «деякі лідери керуючих партій здивувались не на жарт, чи можна ось так людину двічі заарештувати і погодились, що на це потрібно негайно реагувати, але більшість на це не погоджується».

Голова фракції «БЮТ-Батьківщина» додав, що спікер парламенту запропонував розблокувати трибуну і обговорити ситуацію.
 
«Але ми це вже неодноразово проходили: ми розблокуємо трибуну, а вони відволікаючи увагу населення від події з Тимошенко, проголосують спокійно закон про продаж землі і вкрадуть газотранспортну систему у України - ці закони стоять сьогодні у порядку денному», - підкреслив Андрій Кожем’якін.

«Ми стоїмо не за списки, не за дошки пошани - ми стоїмо за людину, яка є нашим лідером, нашим другом, і ми не будемо розблоковувати до тих пір, поки не будуть виконані наші вимоги», - наголосив він.
Леся, 08.12.2011 16:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини