У багатоквартирних будинках з’явиться голова

29 листопада 2011 року на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати затвердили Положення про будинкового голову задля врегулювання системи взаємодії між управителем та мешканцями багатоквартирних житлових будинків міста.

Згідно прийнятого положення кожен багатоквартирний будинок очолить будинковий голова, що обиратиметься на загальних зборах мешканців. Таким чином будинковий голова стає свого роду делегованим представником від мешканців будинку для врегулювання та відстоювання інтересів жильців у взаємних відносинах з управитилем.

Для того, щоб компенсувати певні витрати голові надаватиметься муніципальна пільга на квартирну плату та вивезення твердих побутових відходів.

Створення будинкового голови дозволить систематизувати та організувати населення задля контролю над власним житлм, говорять у "Свободі". Такий крок на думку депутатів максимально дозволить контролювати ситуацію по своєму будинку, адже саме будинковий голова наділений повноваженнями брати участь у складанні управителем титульних списків з капітального ремонту, приймати та контролювати кількість та якість отриманих житлово-комунальних послуг у будинку, впливати на своєчасність оплати комунальних послуг мешканцями тощо.

Практика будинкового голови позитивно зарекомендувала себе за кордоном, зокрема у Польщі, а також в Україні, а саме у Вінниці. А відтепер завдяки підтримці Івано-Франківської міської ради голова у багатоквартирних будинках з’явиться і в нашому місті.

Леся, 30.11.2011 17:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини