Земельна реформа наближається до завершення

Питання земельної реформи, яке є основним фактором добробуту та розвитку українського села, обговорювали на спеціальній нараді, що пройшла минулої п’ятниці. Участь в нараді, яка пройшла в обласній державній адміністрації взяв заступник голови Держкомагенства України Микола Калюжний.

«Ми зібралися сьогодні, щоб обговорити питання завершення земельної реформи. Вже на цій неділі урядом затверджено план дій, який визначив законопроекти, які нам потрібно прийняти вже в цьому році, щоб розблокувати ринок земель», - зазначив Микола Калюжний.

Згідно з цим планом, протягом наступних трьох років, в Україні повинен завершитися процес розмежування земель державної комунальної власності.

«Ми вже сім років розмежовуємо землі державної комунальної власності і ніяк це завершити не можемо. Кабінет Міністрів вніс новий законопроект про спрощення процедури розмежування цих земель., який визначає, що всі робот з цього питання повинні бути завершені до 1 січня 2015 року. Ми будемо працювати суто з кадастровими планами», - пояснив Микола Калюжний.

Для того, щоб завершити роботи з розмежування земель державної комунальної власності владі потрібно 600 мільйонів гривень, але це набагато менше ніж попередня сума, яка становила 2,5 мільярди гривень, каже Калюжний.

Леся, 29.08.2011 11:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини