ТзОВ «Прут-Генетик» та фермерське господарство «Прометей» одні з найкращих в Європі — Вишиванюк

Перед початком засідання виїзної сесія обласної ради Петро Книшук продемонстрував свої досягнення у розвитку аграрного виробництва на прикладі власного ТзОВ «Прут-Генетика» та фермерського господарства «Прометей».

«Господарство «Прут Генетик» та фермерське господарство «Прометей» мають в обробітку чотири з половиною тисячі гектарів землі на теренах Коломийського і Снятинського районів. На сьогоднішній день в господарстві утримується 550 голів великої рогатої худоби, 830 голів свиней, 120 овець, 900 гусей», — розповів Петро Книшук.

На полях господарства вирощуються зернові, технічні та кормові культури.

«Ми свої поля засіяли наступними культурами: 120 га картоплі і овочів, 550 га озимого ріпака, 1180 га озимої пшениці, 300 га ячменю, 65 га вівса, 400 га цукрового буряка, 900 га кукурудзи, 200 га гречки і хочу наголосити, що сорт український а не китайський, крім того 110 га гірчиці», — зазначив Петро Книшук.

Ці сільські господарства змогли б конкурувати із закордонними товаришами, адже практично ні в чому не поступаються їм.

 «Приїхати в це європейське господарство, яке нічим не відрізняється по рівню агрокультури, по урожайності та по дотриманню технологій від Голландії, Франції чи Німеччини, його можна зарахувати у розряд одних з найкращих господарств Європи», - заявив Михайло Вишиванюк, голова ОДА.

Леся, 22.06.2011 13:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини