Сільська медицина залишена напризволяще — Олександр Левицький

 У Нью-Йорку під час виступу на засіданні високого рівня Генеральної Асамблеї ООН з профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними, Президент України Віктор Янукович заявив, що півтора роки тому ініціював реформу системи охорони здоров`я в Україні.

«Нашим пріоритетом на найближчий рік є модернізація системи первинної медичної допомоги. Для багатьох українських регіонів - це означатиме відродження сільської медицини, яка, на жаль, все ще знаходиться в складній ситуації. Так, ми максимально наблизимо медичну допомогу до громадянина, забезпечимо профілактику і раннє виявлення неінфекційних захворювань»,- йшлося у виступі Президента.

Проте, на думку депутата Івано-Франківської обласної ради (фракція «Батьківщина»), це все псевдореформа, яка знищить сільську медицину. Саме тому, він ініціюватиме відмову проведення такої реформи.

«Ми бачимо, що сільська медицина залишена напризволяще. Проте, Янукович визначив одним з найвідповідальніших завдань – реформування первинної ланки медицини. Разом з тим, ми бачимо, як під заклики про реформування медицини, намагаються прийняти рішення про закриття чи перепрофілювання сільських лікарських закладів. Так, наприклад, в селі Отинія, Коломийського району, закривають педіатричне відділення і залишають тільки десять ліжок денного стаціонару. Це все – окозамилювання, приховування розвалу. Я вважаю реформу медицини - злочинною і переконаний, що ми в обласній раді, приймемо рішення, щоб не реформувати цю сферу у такий спосіб»,  - вважає Олександр Левицький.  

Леся, 10.10.2011 17:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини