Влада хоче знищити Юлію Тимошенко, - Власенко

Правоохоронні органи отримали команду політично і фізично знищити лідера опозиції Юлію Тимошенко.
 
Про це заявив керівник групи захисту екс-прем’єра, народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко.
 
«Не існує жодних юридичних підстав для переслідування Юлії Тимошенко. Існує персоніфіковане побажання президента України Віктора Януковича щодо політичного та фізичного знищення лідера опозиції. І для цього правоохоронні органи роблять все», - сказав Власенко.
 
«Ми маємо інформацію, що слідчим дана команда якомога швидше закінчити з Тимошенко. Всі ті три дні, коли Юлія Володимирівна лежала і не вставала і не мала навіть можливості бачитися із захисниками, кожен день мені телефонував слідчий з вимогами терміново провести слідчі дії», - зазначив захисник.
 
За його словами, слідчі проводять допити Тимошенко прямо в камері СІЗО, незважаючи на погіршення її стану здоров’я. Так, учора слідчі Податкової міліції пред’явили обвинувачення щодо діяльності ЄЕСУ.
 
«Тимошенко лежала у ліжку. На початку слідчих дій вона заявила слідчому, що вона погано себе почуває і не може за станом здоров’я брати участь у слідчих діях, але це нікого не зупинило, і всі заплановані слідчі дії були проведені», - сказав Сергій Власенко.
 
«Мої колеги в юридичних колах з подивом дізналися, що таке можливо, бо за їх багаторічну практику не проводили допити в камері», - зазначив захисник Юлії Тимошенко.
 
Він також зазначив, що обвинувачення об’єднані в одну справу слідчими Податкової служби, і «вони торкаються кількох епізодів діяльності ЄЕСУ як за часів президентства Юлії Володимирівни у корпорації, так і після».
 
За словами Власенка,  слідчі традиційно не могли пояснити суть справи.
 
«У постанові не існує жодних фактів, одні голослівні припущення. Припустимо, Тимошенко інкримінують організацію якоїсь групи, яка забезпечила неповернення валютної виручки, при цьому жодного прізвища крім Тимошенко немає. Кого вона організовувала - не відомо, як організовувала - не написано», - сказав адвокат.
 
Крім того, захисник екс-прем’єра нагадав, що існує більше десяти судових рішень про закриття справ щодо корпорації ЄЕСУ.
 
«Таким чином мова йде про звичайне політичне замовлення», - резюмував Сергій Власенко.
Леся, 11.11.2011 17:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини