Бюджетні організації отримали вказівки звільняти працівників?

Міністерство охорони здоров’я України в зв’язку з реформуванням та оптимізацією ліжкового фонду лікарень направило до закладів охорони здоров’я наказ, відповідно до якого скорочується ліжковий фонд стаціонару та кількість працівників у відділеннях.

«Скоротити ліжковий фонд стаціонару у наступних відділеннях в кількості…В письмовій формі повідомити лікарів, середній медичний персонал, молодший медичний персонал про можливе скорочення чисельності працюючих. Повідомити МК профспілки про скорочення відділень та можливе скорочення штату», - йдеться у наказі.

Проте, реорганізація кадрів стосується не тільки закладів охорони здоров’я, а практично усіх бюджетних установ. Працівникам наказують писати заяви на звільнення і обіцяють, що частина з них знову буде прийнята на роботу.

Як вважає, народний депутат України, голова Іван-Франківської обласної організації партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Дмитро Шлемко, все це є ротація кадрів від Партії регіонів.

«Це система цієї влади і така зміна кадрів відбувається не тільки в сфері охорони здоров’я, процес так званої реорганізації відбувається усюди - всіх звільнили, а тепер наймають тих, кого потрібно. Це метод ротації Партії регіонів, який передбачає просту істину – хочеш на те саме місце – плати, не можеш – прийде інший, який заплатить за кадрове призначення», - сказав Дмитро Шлемко.

Леся, 11.11.2011 16:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини