«Батьківщина» вимагає від влади припинити фізичне знищення Юлії Тимошенко та інших політв’язнів

Влада не просто ізолює лідерів опозиції від суспільства, кидаючи їх за грати за абсурдними звинуваченнями, але й планує фізично знищити їх.
 
Про це заявили в партії «Батьківщина».
 
У партії нагадали, що здоров’я Юлії Тимошенко різко погіршилося, а захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, який три дні домагався побачення з хворою Юлією Тимошенко, тільки у середу в другій половині дня зміг поспілкуватися з нею. Він підтвердив, що через прогресуючу хворобу хребта Юлія Тимошенко не може самостійно пересуватися. У той же час, під тиском влади їй відмовляють в якісній медичній допомозі, яка може бути надана тільки в медичному закладі.  
 
У партії повідомили, що лікарів, які проводили огляд Юлії Тимошенко, змушують фальсифікувати результати обстеження.
 
«Після огляду Юлії Тимошенко медична комісія зафіксувала ознаки загострення хвороби, неможливість самостійного пересування і рекомендувала якомога швидше перевести екс-прем’єра до спеціалізованої клініки для проведення належної діагностики та лікування. Утім, за два дні лікарів змусили переписати висновок так, щоб потреба переведення Юлії Тимошенко в лікарню відпала», - йдеться в заяві «Батьківщини».
 
Партія також висловила подяку тим лікарям, які відмовляються підписувати фальшиві діагнози, розуміючи, що симптоми, зафіксовані у Юлії Тимошенко, вкрай небезпечні для її здоров’я та життя.
 
«Ми просимо всіх лікарів, які обстежують політв’язнів та на яких чинять тиск, пам’ятати про клятву Гіппократа. Від вашої принципової професійної позиції залежить життя людей», - закликає «Батьківщина».
 
«Здоров’я не тільки Юлії Тимошенко, але і Юрія Луценка, і Валерія Іващенка – під реальною загрозою. Тому ми вимагаємо негайного переведення їх у лікарню та забезпечення належного лікування», - заявила «Батьківщина».
 
«Ми також звертаємося до Уповноваженого ВР з прав людини, до міжнародних організацій з питань охорони здоров’я та правозахисних груп з проханням втрутитися в ситуацію і не допустити фізичного знищення політв’язнів», - підкреслено в заяві.
Леся, 10.11.2011 16:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини