Влада нищить українську культуру, - Яворівський

Національна спілка письменників України (НСПУ) обурена рейдерським захопленням приміщення дитячого видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».
 
Про це заявив голова НСПУ, народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Яворівський.
 
«Сьогодні ми стали свідками чергового брутального випаду стосовно унікального дитячого видавництва, підкреслюю - саме дитячого видавництва, які навіть у Білорусі дотуються державою. А тут просто нищиться прекрасне українське видавництво, яке очолює і є власником прекрасний український поет Іван Малкович», - заявив він.
 
«Це і є помста Ліні Костенко, яка видала тут «Записки українського самасшедшого», і виходять інші дивовижні українські книжки. Це помста українській капелі «Думка». У будинку, який перебуває під охороною держави, прорізали  підлогу і проникли, як останні злодії. Це представники влади, які не бояться ні міліції, ні взагалі нічого», - зазначив Яворівський.
 
«Уже зрозуміло те, що наша влада некультурна та неосвічена. Але так нищити культуру – це просто неможливо. Важко уявити, що це могло статися у Польщі чи країнах Прибалтики.  Я уже не кажу про країни з давньою, стабільною демократією», - наголосив Яворівський.
 
На його думку, сьогодні українська культура переживає трагічний час.
 
«Іде повний демонтаж того, чого 70 років не могли зробити комуністи - репресії, заборони і тому подібне», - сказав голова НСПУ.
 
Зокрема, Яворівський відзначив нещодавно прийнятий Верховною Радою законопроект «регіоналки» Олени Бондаренко, відповідно до якого в українському ефірі відводиться лише 25% квоти для вітчизняної продукції: «Це є ніщо інше як терористичний акт проти української культури».
Леся, 09.11.2011 10:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини