ВРЮ знищує Верховний суд через справу Юлії Тимошенко

Відкриття Вищою радою юстиції провадження проти членів Судової палати з кримінальних справ Верховного суду є безпрецедентним випадком тиску на судову владу напередодні оскарження вироку Юлії Тимошенко.
 
Про це йдеться у заяві президії політради партії «Батьківщина».
 
Там нагадали, що саме дві палати Верховного суду України (кримінальна та військова) 7 років тому винесли рішення щодо законності закриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та її соратників.
 
«Новий репресивний орган – Вища рада юстиції – планує покарати за начебто неправильні рішення не одного суддю, не двох і навіть не трьох – а цілу палату. Покарання за колегіальні рішення – це нове слово в юридичній практиці, яке не має нічого спільного з законом», - заявили в «Батьківщині».  
 
«Це абсурд та антиконституційний виклик суспільству – коли Вища рада юстиції дає оцінки законності рішень вищого органу судової гілки влади! Виходить, тепер ВРЮ може переглянути будь-який вирок», - обурюються в партії.   
 
Крім того, в «Батьківщині» підкреслили, що вимогу знищити цілу палату Верховного суду озвучив представник Генеральної прокуратури, який одночасно представляє і Вищу раду юстиції, і сторону державного обвинувачення.
 
«Таким чином, тепер за будь-який вирок, який не сподобається адміністрації президента та їхнім поплічникам з ГПУ, суддів будуть переслідувати?», - йдеться в заяві. 
 
«Сьогодні відбувається демонстративне знищення залишків незалежного судочинства в Україні, на руїнах якого влада вибудовує тоталітарну гільйотину», - заявили в партії «Батьківщина».   
Леся, 08.11.2011 11:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини