Депутати вимагають від президента ветувати закон про зменшення квот на український продукт на радіо і ТБ

Дорогі співвітчизники!
 
Живемо з вами у трагічний час, коли влада регіоналів-безбатченків щоденно здійснює замах і на Українську Державу, і на українську душу.
 
То закриваються, і без того рідкісні на Сході і Півдні, українські школи. То "в теплій компанії" майже за безцінь віддається ще на чверть століття Севастополь. То знову псевдоміністром псевдоосвіти переписується наша історія на догоду північному сусідові.
 
То в смердючу буцегарню закидають відважних і непохитних патріотів-опозиціонерів наперекір обуренню найвпливовіших політиків світу. То озлоблені колоністи з п'ятої колони знову й знову продукують підлі проекти законів про "двуязичіє", які спрямовані на знищення нашої української мови.
 
То за рахунок зубожілого до краю простолюду списуються багатомільярдні борги олігархам-регіоналам. То здирають вже не сорочку, а шкіру з афганців, чорнобильців, дітей війни, щоб утримувати забаганки чи не "найдорожчого" в Європі президента, який любить царську розкіш. То замість зміцнення та модернізації українського війська – вони до зубів озброюють не право-, а владоохоронні органи для репресій і придушення наших елементарних свобод.
 
Ряд цей кожен із нас може продовжувати до безкінечності.
 
Та ось останній "терористичний акт" регіоналів проти України, проти її святинь - культури, мистецтва і духовності.
 
У вересні цього року агресивна регіоналка Олена Бондаренко вкинула у Верховну Раду поправку до Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Стан телевізійного та радіоефірів в Україні і до цього був плачевним. З усіх екранів та приймачів на нас Ніагарою виливається, як правило, російськомовна попса. Дуже часто вона "ніяка", позбавлена будь-яких національних ознак, вона навіть не російська, а лишень російськомовна.
 
Чи чули ви на центральних каналах радіо і телебачення музику, пісні, вистави, дивилися кінофільми мовами інших наших національних меншин: кримсько-татарською, угорською, польською, ідиш, румунською, болгарською, грузинською, ромською, ґаґаузькою?.. Якщо відстежити та проаналізувати теле- і радіопростір України – висновок безальтернативний: український, україномовний національний продукт представлений на рівні національної меншини, а не кореневої, титульної нації. До того ж найкращі українські художні і документальні фільми, програми з української історії, виступи професійних українських колективів, літературні передачі транслюються, як правило, вночі, щоб формально "накрутити" видимість означеної в законі пропорції 50% - 50%.
 
До 3-го листопада бодай така норма існувала, хоч її рідко хто в Україні виконував. Однак регіоналка Олена Бондаренко вирішила, що й цього для українців у своїй державі забагато. От і внесла законопроект, в якому українському національному продукту в ефірі вже відводиться жалюгідних 25%.
 
Коли агресивна антиукраїнська більшість Верховної Ради проголосувала цей провокаційний закон у першому читанні, ми сподівалися, що вони зупиняться, що в їхньому середовищі таки знайдеться бодай одна впливова і мудра голова, котра отямить провокаторів-шовіністів. Всі наші поправки, котрі могли врятувати бодай існуючу присутність українського слова, української пісні, української культури і мистецтва на телебаченні та радіо – "механічна" рука регіонального диригента з тупою впертістю "косила" їх.
 
Вони таки прийняли цей підлий, антиукраїнський закон у їхній редакції, залишивши для мільйонів українців жалюгідну частку ефіру. Всього 25% загальноукраїнського теле- радіопростору. І це на двадцять першому році після відновлення самостійної Української Держави.
 
Цю зухвалу диверсію проти свого народу підтримали регіонали (не дивно), комуністи (закономірно), "народники" Литвина (ганебно!) та кілька перебіжчиків-перевертнів (логічно).
 
Закон прийнято у Верховній Раді. Литвин його підпише.
 
Остання перешкода перед його вступом у дію - Президент. Для нього – це тест. Схвалення чи "вето"?
 
Ми, а з нами мільйони українських громадян вимагаємо заветувати цей закон-покруч!
 
Народні депутати "Блоку Юлії Тимошенко – «Батьківщина":
 
В.Яворівський, О.Білорус, М.Косів, М.Петрук, В.Дончак, С.Кошин, Б.Пудов, О.Фомін, О.Лукашук, М.Томенко, О.Тищенко, В.Уколов, В.Кравчук, В.Корж, Є.Суслов, Д.Шлемко, В.Бондаренко, О.Бондаренко, О.Рябека, О.Боднар, С.Сас, І.Кириленко, А.Кожем'якін, Ю.Гнаткевич, С.Шевчук, Р.Забзалюк, С.Міщенко, О.Семерак, В.Передерій, І.Єресько, З.Шишкіна, Ю.Сербін, В.Дубіль, В.Терен, В.Кальченко, С.Курпіль, С.Давимука, В.Деревляний, Ю.Прокопчук, С.Терьохін, А.Шевченко, С.Соболєв, А.Ягоферов, А.Шкіль, О.Скибінецький, Е.Шишкіна, А.Болюра, О.Шустік, О.Гудима, Є.Кирильчук, Є.Шаго, П.Унгурян, О.Абдуллін, В.Філенко, Н.Королевська, В.Бабенко, К.Бондарєв, В.Бородін, М.Волинець, О.Кеменяш, П.Костенко, В.Левцун, Р.Лук'янчук, У.Мостіпан, С.Пашинський, В.Петренко, С.Подгорний, В.Сушкевич, Я.Федорчук, В.Чепинога, В.Чудновський, В.Швець, Л.Бірюк, В.Бородін, С.Веліжанський, С.Власенко, Ю.Ганущак, І.Гринів, Є.Добряк, М.Ковзель, О.Кондратюк, В.Коротюк, В.Крайній, Ю.Одарченко, В.Олійник, М.Потапчук, О.Стешенко, Ю.Триндюк, О.Сочка, О.Шевчук, Б.Шиянов, Г.Арутюнов, М.Соколов, Є.Зімін, Ю.Трегубов, О.Радковський, В. Трофименко, О. Дубовой, В.Данілов.
Леся, 08.11.2011 13:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини