Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС теж відстоюють свої права

Біля будинку Івано-Франківської обласної державної адміністрації об 11 годині розпочали мітинг представники громадської організації «ПрикарпатбатЧорнобиль», які є ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ці люди приєдналися до всеукраїнської акції протесту з метою повернути собі компенсації, які українська влада забрала у них ще понад 10 років тому і підтримати чорнобильців, яких намагаються позбавити пільг.

«Ми хочемо, щоб в державі панував закон і право, ще 1997 року в частини з нас забрали категорію. За два роки ми домоглися щоб 47 особам повернули статус. Тому ми приєднуємося до учасників всеукраїнської акції, які кажуть, що всі біди ідуть від Верховної ради. Ми стоїмо не за пільги, а за компенсації. Ми хочемо правової держави», - заявив Ярослав Олійник, голова Івано-Франківського обласного громадського об’єднання «ПрикарпатбатЧорнобиль».

Під стінами ОДА зібралося понад пів сотні мітингувальників, які розгорнули плакати з вимогами: «Захищати людей! А не ВЛАДУ від НАРОДУ!», «Вимагаємо справедливого правосуддя», «Ми проти свавілля влади», «Смертникам Чорнобиля поверніть заслужений статус».

 

Леся, 03.11.2011 13:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини