Інтереси мешканців перед комунальниками представлятиме будинковий голова

Інтереси мешканців перед комунальниками представлятиме будинковий голова. Про це йдеться у проекті рішення сесії міської ради, що розроблене КП «Єдиний розрахунковий центр».

«Положення про будинкового голову» визначає порядок обрання та повноваження представника мешканців багатоквартирних житлових будинків, що перебувають на балансі комунальних підприємств м. Івано-Франківська.

Вибори можуть відбуватись серед мешканців простою більшістю голосів по кожному будинку, що має більше восьми квартир. Якщо громадяни вже створили будинковий комітет, повноваження голови може виконувати очільник такого комітету.

Передбачається, що до повноважень будинкового голови входитиме представлення інтересів та прав мешканців будинку перед виробниками та виконавцями житлово-комунальних послуг всіх форм власності, отримання від комунальників інформації, довідок, звітів. Крім того, представник мешканців буде здійснювати контроль за якістю та повнотою послуг та братиме участь у прийманні робіт з поточних та капітальних ремонтів.

«Ми підтримуємо таку ініціативу споживачів послуг, що народилась під час громадських слухань, та підготували відповідні рішення на розгляд виконкому та міської ради, — коментує проект директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик. — Подібна схема взаємодії запроваджена у Вінниці та гарно себе зарекомендувала».

Документ пропонує уведення для будинкових голів муніципальної пільги на сплату послуг з утримання будинку та вивезення сміття. Порядок та розмір надання пільги повинен встановити виконавчий комітет.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 02.11.2011 10:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини