Новації від ЄРЦ: Немає поточних ремонтів – немає квартирної плати в цій частині

Директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик розповів про те, що саме ляже в основу кількості показників розрахунків за житлово-комунальні послуги.

Відповідно, вартість електроенергії та освітлення місць загального користування нараховуватимуть за приладами обліку, не включатимуть послуги, що надаватимуться за потребою – прочистка димвентиляції, дератизація, дезінфекція, поточні ремонти будинку та будинкових мереж будуть здійснюватися згідно графіку та включаться до квартирної плати за фактом виконання, після приймання таких робіт з боку мешканців.

«Дуже багато звернень є від громадян стосовно того, а за що вони повинні платити в новобудові, у якій нічого не робиться? Поточні ремонти в складі квартплати будуть надаватися тільки за фактом їх виконання. Немає поточних ремонтів – немає квартирної плати в цій частині», - пояснив Вадим Войтик.

Враховуючи розподіл послуг на обов’язкові, першочергові та додаткові, мешканці зможуть відмовитися від надання послуг з прибирання сходової клітки, підвалів, утримання дитячих майданчиків, що дозволить знизити квартирну плату.

Проте, такий вибір може обернутися позитивом не для всіх. Так, наприклад, якщо у будинку тектиме дах і всі мешканці, окрім тих для яких це становить проблему, відмовляться від ремонту, то оплачувати його будуть тільки ті, кому це потрібно.

Новацією стане включення в структуру послуг  вивезення твердих побутових відходів. І ці роботи, відповідно до вимог законодавства, обчислюються з розрахунку на один кВ. м загальної площі. Однак формула враховує і кількість зареєстрованих у будинку мешканців. Як результат, багатодітна родина з розрахунку на особу платитиме за сміття менше, ніж самотній власник помешкання.

Леся, 30.09.2011 13:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини