Служба у справах захисту дітей ОДА ледь не залишилася без керівника

Під час засідання колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації найгострішим стало питання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цифри, які у своїй доповіді навів начальник обласної служби у справах дітей Михайло Ковалик, викликали у голови ОДА Михайла Вишиванюка надзвичайне обурення і він вирішив звільнити його з посади.

«Роботи нуль, як у міськвиконкомах, так і в районних адміністраціях, а Ви пане Ковалик два нулі. Тому є пропозиція шановні колеги, такого начальника обласної служби у справах дітей нам не потрібно і я прошу підтримати це рішення. Стид, срам і ганьба за таку роботу!» - заявив Михайло Вишиванюк.

Проте, присутнім у залі здалося, що Михайло Вишиванюк не так зрозумів Ковалика, адже за його даними з 1665 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1301 – перебуває під опікою/піклуванням, а це найвищий показник в Україні.

На захист Михайло Ковалик стали керівник управління освіти ОДА, перший заступник голови обласної ради та навіть Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Я не прихильник звільнень. Начальник служби у справах дітей Івано-Франківської області не найгірший чиновник і його результати теж не найгірші у порівнянні з цілою Україною. Дуже не просто навчити керівника у справах дітей якісній роботі, звичайно треба робити зауваження, але я прошу залишити пана Ковалика на його посаді», - зазначив Юрій Павленко.

І як результат, Михайло Вишиванюк оголосив «амністію» Михайлу Ковалику.

Леся, 26.10.2011 11:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини